Η ΑΚΤΩΡ επιστρέφει για να μείνει και να πρωτοπορήσει και πάλι στις εξελίξεις του κατασκευαστικού κλάδου

από fimotro

Στο παρόν και κυρίως στο μέλλον μας  αδιαμφησβήτητα ιστορικής και πρωτοπόρας εταιρείας του κατασκευαστικού κλάδου θέλησε να εστιάσει σήμερα ο Πρόεδρος της ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ Χρήστος Παναγιωτόπουλος στο πλαίσιο της συνάντησής του με δημοσιογράφους. .

Ο κ. Παναγιωτόπουλος αναφέρθηκε πολύ λίγο στα θέματα του παρελθόντος αναφερόμενος στις επιχειρησιακές επιλογές που οδήγησαν την εταιρεία σε αρνητικά αποτελέσματα και εστίασε κυρίως σε όσα ήδη γίνονται και προβλέπονται να γίνουν με στόχο την επαναφορά της ανταγωνιστικότητας και της εξυγίανσης της ΑΚΤΩΡ.

Συγκεκριμένα στην 2ετία 2018-2020 οι πωλήσεις της εταιρείας μειώθηκαν περίπου στο 1/3 από €1,480εκ. σε €500εκ., ενώ οι ζημιές κάθε χρόνο ξεπέρασαν κατά πολύ τα €100εκ. με αθροιστικές ζημιές 3ετίας €470εκ. Τα τελευταία 2 χρόνια οι ζημιές έφτασαν τα €340εκ. ενώ μόνο πέρυσι κυμάνθηκαν στα €182εκ.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος στάθηκε στην πραγματική κινητήριο δύναμη της ΑΚΤΩΡ που δεν είναι άλλο από τους εργαζομένους τους οποίους και ευχαρίστησε. Άνθρωποι με αδιαμφισβήτητη τεχνογνωσία και δέσμευση απέναντι στο έργο και την ίδια την εταιρεία. Με τεράστια προσπάθεια κράτησαν όρθια την εταιρεία και εξασφάλισαν  τη συνέχειά της κάτω από πολύ αντίξοες συνθήκες. Και στην καινούργια προσπάθεια που έχουμε ξεκινήσει στηριζόμαστε στην εμπειρία και το έργο τους για να φέρουμε και πάλι την εταιρεία σε πρωταγωνιστικό ρόλο στην αγορά.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος παρουσίασε το νέο επιχειρησιακό σχέδιο που υλοποιείται και το οποίο συγκεντρώνεται στις παρακάτω βασικές ενέργειες.

  1. Επαναδιαπραγματευθήκαμε υπάρχουσες συμβάσεις με στόχο να βελτιώσουμε τους όρους και να περιορίσουμε τις ζημιογόνες επιλογές του παρελθόντος.
  2. Σχεδιάσαμε και δρομολογούμε τη συμμετοχή της εταιρείας σε όλα τα έργα που κρίνουμε στρατηγικά ότι πρέπει να διεκδικήσουμε. Με ένα σύγχρονο μοντέλο οικονομικών προσφορών αλλά κυρίως με τεχνικές λύσεις που κοιτούν στο μέλλον του κλάδου. Στην εποχή που ζούμε η πρόκληση για τον κατασκευαστικό τομέα και ειδικά για εμάς στην ΑΚΤΩΡ είναι να ανταποκριθούμε με σύγχρονες – καινοτόμες λύσεις και βέλτιστες πρακτικές στις προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής και στην ανάγκη που έχει η χώρα μας για ανάπτυξη υποδομών με υψηλό βαθμό ανθεκτικότητας – ασφάλειας.
  3. Επικεντρώνουμε τις δραστηριότητες μας γεωγραφικά σε Ελλάδα και Ρουμανία με στόχο την σταδιακή αποχώρηση από ζημιογόνες αγορές.

Όλα αυτά βεβαίως απαιτούν χρόνο για να αποδώσουν τα μέγιστα αλλά έχουν ήδη δώσει τα πρώτα αποτελέσματα. Η εταιρεία συμμετέχει σχεδόν σε όλους τους διαγωνισμούς παρά τις διαδόσεις περί του αντιθέτου και έχει μέχρι σήμερα πετύχει να κερδίσει διαγωνισμούς που υπερβαίνουν στο σύνολό τους το ποσό των 800 εκ. ευρώ.

Αυτή η πορεία εξυγίανσης και ανάπτυξης έχει αρκετό δρόμο μπροστά της. Υπάρχει όμως το όραμα, η εμπειρία, οι άνθρωποι, η θέληση και κυρίως η στήριξη από τους μετόχους για να πετύχει.

Σχολιάζοντας τη μετοχική διαμάχη ο κ. Παναγιωτόπουλος είπε ότι η νέα Διοίκηση είναι προσηλωμένη στο στόχο της που δεν είναι άλλος από την εξυγίανση της εταιρείας και την ανάπτυξη του Ομίλου συνολικά. Η διαμάχη δε βοηθάει κανέναν και σίγουρα όχι την εταιρεία και ιδίως τους ανθρώπους της που αγωνίζονται καθημερινά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα