Γράφει ο Κ.Π.

([email protected])

Κάποτε η ορκωμοσία μιας κυβέρνησης, ήταν ιεροτελεστία στο Προεδρικό Μέγαρο, τόσο κατά την άφιξη τον υποψηφίων υπουργών όσο και κατά την αναχωρησή τους. Αυτό αφορά όλες τις κυβερνήσεις τα προηγούμενα χρόνια.

Πολλούς από τους υποψήφιους υπουργούς, συνόδευαν γυναίκες παιδιά για να μην πούμε και εγγόνια. Κυρίες ντυμένες με τουαλέτες υψηλών οίκων μόδας και χαμόγελα που τα χείλη έφταναν μέχρι τα αυτιά. Αυτά βέβαια δεν έλειψαν και σήμερα αλλά για άλλους λόγους.

Υπουργοί γραβατομένοι και κουστουμαρισμένοι με συνολάκια της εποχής. Όλα αυτά φαίνεται ανήκουν στο παρελθόν. Στη σημερινή ορκωμοσία είδαμε κάτι εντελώς διαφορετικό. Αφίξεις χωρίς ενθουσιασμό και πάθος σαν να πήγαιναν σε κηδεία. Δεν θα σχολιάσω κάτω από ποια πίεση και ψυχολογία, πήγαιναν να δώσουν τον όρκο για την πατρίδα και το Σύνταγμα, για μια χώρα που είναι σχεδόν χρεοκοπημένη.

Το βέβαιο είναι ότι ο Αλέξης Τσίπρας με αυτόν τον ανασχηματισμό, προσπαθεί να πάρει μία ακόμη παράταση για την παραμονή του στην εξουσία. Ο ίδιος βρίσκεται σε δεινή θέση και κάνει μια απέλπιδα προσπάθεια για αναστρέψει το βαρύ κλίμα εις βάρος του από τους πολίτες και την κοινωνία. Και δεν είναι μόνο η κοινωνία, αλλά και οι δημοσκοπήσεις τον έχουν ρίξει στο καναβάτσο

Είναι γεγονός ότι με τον ανασχηματισμό έσπασε επιτέλους αυγά και ξεκαθάρισμα λογαριασμών με τους συντρόφους του. Μόνο που τα αυγά ήταν «κλούβια» και η ομελέτα δύσοσμη. Εκείνο που παρατήρησα και μου έκανε εντύπωση ήταν το ντύσιμο των νέων υπουργών και υφυπουργών.

Δεν θα μείνω στον θρησκευτικό και πολιτικό όρκο των υποψηφίων. Ούτε στην γραβάτα που όλοι σχεδόν οι Συριζαίοι έχουν απαρνηθεί για να ξεχωρίζουν(τρομάρα τους), αλλά τα πολλά γένια!!! Δεν ξέρω αν το παρατηρήσατε και εσείς. Πολλά γένια και «μούσια» στο προεδρικό, σαν Μουλάδες! Είναι μόδα της εποχής, ή η «οικονομική»κρίση για αγορά ξυραφιών; Πάντως κάτι πρέπει να συμβαίνει.

Επίσης είδα προηγούμενους υπουργούς που άλλαξαν χαρτοφυλάκιο να φοράνε γραβάτα την οποία είχαν καταργήσει την πρώτη φορά! Άντε Αλέξη σύντομα και στο λαιμό σου. Εκτός αν ακολουθήσεις τους Μουλάδες και αφήσεις γένια και μούσια. Έτσι θα είσαι αγνώριστος! Σκέψου το!

Έτσι όπως έβλεπες γενειοφόρους-και μάλιστα νεαρούς υπουργούς και υφυπουργούς-αν φορούσαν και μαύρη κελεμπία θα νόμιζες ότι βρίσκεσαι σε χώρα «Μουλάδων». Ξέρετε εκεί οι Μουλάδες ασκούν πραγματικά την εξουσία. Σκέφτομαι λοιπόν μήπως ήρθε η ώρα και στην Ελλάδα με επικεφαλής τον Αλέξη να αναλάβουν δράση! Από έναν ΣΥΡΙΖΑ για τίποτα δεν μπορείς να είσαι σίγουρος.

Λέτε λοιπόν οι Μουλάδες να βγάλουν τον Αλέξη από τη δύσκολη κατάσταση και τη δίνη που έχει περιέλθει; Νέοι/ες είναι, αίσθηση του κινδύνου δεν έχουν, άρα κάτι γνωρίζει ο Αλέξης. Και μια ευχή.

Το κορίτσι «θαύμα» του ΣΥΡΙΖΑ η νέα υπουργός εργασίας, η «Εφούλα», το 31 ενός ετών κορίτσι της πασαρέλας όπως φάνηκε από το ντύσιμο και το βάψιμό του, να δώσει την 13η σύνταξη όπως είχε υποσχεθεί προεκλογικά. Ο Κώστας Ζουράρις να βγάλει τη χώρα από την κατοχή που βρίσκεται όπως είπε, μετά την ορκωμοσία του!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα