Γραφείο Πόθεν Έσχες για Πάτση: Ο έλεγχος επισπεύδεται, όταν προκύπτουν νεότερα στοιχεία

από fimotro

Μαίνεται η πολιτική αντιπαράθεση για την υπόθεση Πάτση. Εκτός ΝΔ τέθηκε χθες από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ο βουλευτής Ανδρέας Πάτσης, καθώς οι εξηγήσεις του δεν κρίθηκαν επαρκείς, μετά τις καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ ότι στο παρελθόν είχε αγοράσει «κόκκινα» δάνεια 63 εκ. στην τιμή των 4,3 εκ. και ότι κατέχει μέχρι σήμερα τρεις εταιρείες ειδικού σκοπού στο εξωτερικό, αλλά ότι εμφανίζεται να έχει εισπράξει μέσα σε δύο χρόνια με απευθείας αναθέσεις μέσω ΕΛΤΑ πάνω από 1 εκατ. ευρώ για νομικές συμβουλές.

Σύμφωνα με το νόμο ο έλεγχος είναι διαρκής και μπορεί να παρατείνεται κάθε φορά που προκύπτουν νεότερα στοιχεία» αναφέρει σε ενημερωτικό σημείωμά του το Γραφείο Προέδρου Επιτροπής Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης σχετικά με την υπόθεση ελέγχου του βουλευτή Ανδρέα Πάτση.

Επισημαίνει πως «κατά τον έλεγχο του συγκεκριμένου υπόχρεου, μετά από καταγγελία για τη χρήση του έτους 2019, εντοπίστηκαν από τον αρμόδιο ορκωτό λογιστή που διενήργησε τον έλεγχο στη δήλωση ανακρίβειες στην καταγραφή των συμμετοχών του και μη δηλωθείσα επένδυση, οι οποίες συμπληρώθηκαν καθώς προσκομίστηκαν τα απαραίτητα παραστατικά στις εμπρόθεσμες τροποποιητικές δηλώσεις του που έγιναν αποδεκτές από την Επιτροπή, κατόπιν εισήγησης του ανώτατου δικαστικού λειτουργού που χειρίστηκε την υπόθεση.

Δεδομένης ωστόσο της ύπαρξης παραλείψεων εκ μέρους του και στις επόμενες δηλώσεις του που βρίσκονται τώρα υπό έλεγχο (χρήση 2020) ο έλεγχος του περιεχόμενου των δηλώσεων του συνεχίζεται και ήδη μετά από εντολή του προέδρου της Επιτροπής Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης επισπεύδεται.

Επί του αναλυτικού πορίσματος θα συνεδριάσει άμεσα η επιτροπή και θα αποφανθεί σχετικά».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα