Γονικές παροχές: Αφορολόγητες μέχρι την αξία των 800.000 ευρώ

από fimotro

Αφορολόγητες μέχρι την αξία των 800.000 ευρώ θα είναι από 1η Οκτωβρίου οι γονικές παροχές όπως διευκρίνισε ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος.

Πιο συγκεκριμένα, για ακίνητα, μετρητά και μετοχές ισχύει το νέο αφορολόγητο όριο των 800.000 ευρώ για γονικές παροχές και δωρεές.

Το μέτρο ενεργοποιείται από τη πρώτη ημέρα του Οκτωβρίου, ισχύει αν γονέα και αφορά παιδιά, συζύγους , παππούδες, εγγόνια και μέρη σύμφωνου συμβίωσης για κινητή και ακίνητη περιουσία.

Για τη δωρεά χρηματικών ποσών σήμερα ισχύει συντελεστής φόρου 10% από το πρώτο ευρώ.

Ετσι για παράδειγμα ένας πατέρας που θέλει να δώσει 200.000 ευρώ στο παιδί του σήμερα επιβαρύνεται με φόρο 20.000 ευρώ, ενώ αν κάνει τη μεταβίβαση από την 1η Οκτωβρίου και μετά ο φόρος θα είναι μηδενικός.

Σύμφωνα με τα παραδείγματα που έδωσε ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος για γονική παροχή ακινήτου αξίας 300.000 ευρώ, σήμερα ο φόρος είναι 1.500 ευρώ και από τον Οκτώβριο μηδενίζεται.

Για δωρεά από παππού σε εγγονό ακίνητης περιουσίας 600.000 ευρώ όπου σήμερα επιβάλλεται 16.500 ευρώ, από τον Οκτώβριο μηδενίζεται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα