Γλυπτά του Παρθενώνα: Υπέρ της επιστροφής τους στην Ελλάδα η πλειοψηφία των Βρετανών

από Philippos

Τουλάχιστον οι μισοί Βρετανοί τάσσονται υπέρ της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Αθήνα, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση που χρηματοδοτήθηκε από Έλληνα βιομήχανο.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η νέα δημοσκόπηση για τα Γλυπτά του Παρθενώνα το 54% των Βρετανών πιστεύει πως πρέπει να επανενωθούν με τα γλυπτά που βρίσκονται στο μουσείο της Ακρόπολης.

Η μέτρηση σε δείγμα σχεδόν 2.000 πολιτών έγινε για λογαριασμό του οργανισμού Parthenon Project, που χρηματοδοτεί ο Έλληνας βιομήχανος πλαστικών Τζον Λέφα.βΣύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης που δημοσιεύθηκαν από το BBC, υπέρ της διατήρησης των Γλυπτών στο Βρετανικό Μουσείο τάχθηκε μόνο το 16% των ερωτηθέντων.

Την ίδια ώρα έγινε γνωστό πως ο συντηρητικός πρώην υπουργός Πολιτισμού Λόρδος Vaizey θα ζητήσει και αυτός την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα και αναμένεται να στηριχθεί στο νόμο «περί κληρονομιάς του 1983» για να υποβάλει πρόταση ενώπιον της Βουλής των Λόρδων για συζήτηση επί του θέματος.

Μιλώντας στο BBC, ο Vaizey ανέφερε πως είναι βέβαιος ότι «μια συμφωνία είναι εφικτή». Ο Λόρδος Vaizey επισκέφτηκε το μουσείο της Ακρόπολης μετά από πρόσκληση του Parthenon Project. Στόχος του Parthenon Project είναι να βρει βουλευτές πρόθυμους να υποστηρίξουν ένα νέο νόμο υπέρ της επιστροφής των Γλυπτών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα