Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου προειδοποίησε την Παρασκευή ότι ο οικονομικός αντίκτυπος της πανδημίας του κορωνοϊού θα είναι πολύ χειρότερος από την οικονομική κρίση του 2008.

«Αυτή είναι μια κρίση χωρίς όμοια της» τόνισε η Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, κατά τη διάρκεια συνεδρίου που οργάνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας την Παρασκευή.

«Ποτέ στην ιστορία του ΔΝΤ δεν είδαμε την παγκόσμια οικονομία να ακινητοποιείται» σημείωσε. «Είναι πολύ χειρότερα από την παγκόσμια οικονομική κρίση» πρόσθεσε.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, η κα. Γκεοργκίεβα προειδοποίησε ότι οι αναδυόμενες αγορέςενδέχεται να δεχτούν το ισχυρότερο πλήγμα, τόσο όσον αφορά την οικονομία όσο και τη δημόσια υγεία.

«Γνωρίζουμε ότι σε πολλές χώρες τα συστήματα υγείας είναι αδύναμα» υπογράμμισε.

Η ίδια ανέφερε ακόμα πως το Ταμείο συγκεντρώνει «πυρομαχικά $1 τρισ.» για να τα χρησιμοποιήσει στη μάχη κατά του κορωνοϊού. «Δεν έχουμε δει ποτέ άλλοτε τόσο μεγάλη ζήτηση για έκτακτη χρηματοδότηση.

Πάνω από 90 χώρες έχουν ζητήσει βοήθεια από το ΔΝΤ.

«Αυτή είναι η χειρότερη στιγμή της ανθρωπότητας που έχω ζήσει» υπογράμμισε η κα. Γκεοργκίεβα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα