Γκάλοπ MRB: Με 11,9% προηγείται η ΝΔ

από fimotro

Η ανυπαρξία του ΣΥΡΙΖΑ στο μεσαίο χώρο καθιστά κυρίαρχη τη ΝΔ (κάρτες)

Πολύ μικρή η φθορά της κυβέρνησης για τα 2,5 χρόνια που κυβερνά

Πολύ μικρή παραμένει η φθορά της κυβέρνησης της ΝΔ περίπου 2,5 χρόνια μετά τις τελευταίες εκλογές. Έχοντας ως βασικό πλεονέκτημα, όχι την αποτελεσματικότητά της, αλλά την αδυναμία της αξιωματικής αντιπολίτευσης να αρθρώσει σοβαρό πολιτικό λόγο στον μεσαίο χώρο και τους αναποφάσιστους ψηφοφόρους, η κυβέρνηση στην τελευταία δημοσκόπηση της MRB που δημοσιοποιήθηκε από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star πρτοηγείται με 11,9% στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής με αναγωγή στα έγκυρα δείχνοντας ότι δεν έχει σοβαρό αντίπαλο για την πρώτη θέση. Ωστόσο υπάρχουν μια σειρά από ποιοτικά ευρύματα που θα πρέπει να προβληματίσουν σοβαρά την κυβέρνηση και τους επιτελείς του πρωθυπουργού. Το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να πείσει, δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να γίνουν διορθώσεις και να αλλάξει η πολιτική σε όποια σημεία δεν ικανοποιεί την πλειοψηφία των πολιτών.

Η δημοσκόπηση της ΜRB περιείχε και ερωτήσεις για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης αλλά και τα μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας που ανακοίνωσε στην ΔΕΘ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε ότι αφορά τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης ένας στους τέσσερις (25,1%) δηλώνει ότι κινηθηκε προς την σωστή κατεύθυνση ενώ το 50% θεωρεί προς την λάθος.  Στα αξιοσημείωτα από τα συγκεκριμένα ευρήματα είναι και το γεγονός ότι ένας στους τρεις ψηφοφόρους της ΝΔ θεωρεί ότι οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα ήταν προς την λάθος κατεύθυνση.

Σε ότι αφορά τα Μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός το 30,4% τα κρίνει θετικά ενώ το 58,4% αρνητικά.  Μόλις το 24,3% αναφέρει ότι υπάρχει κάποιο μέτρο που τον αφορά ενώ το 51% δηλώνει ότι τα μέτρα που ανακοινώθηκαν από τον πρωθυπουργό δεν τον αγγίζουν.  Το ποσοστό -περίπου 25% – το οποίο δεν εκφέρει σαφή άποψη στο συγκεκριμένο ερώτημα δείχνει ότι τα μέτρα δεν έκόμη αφομιωθεί από το σύνολο του πληθυσμού.

Τέλος σε ότι αφορά την διαχείριση της πανδημίας θατικά αξιολογούν την κυβερνητική διαχείριση το 39,9% και αρνητικά το 54%. Στην ερώτηση όμως αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα τα κατάφερνε καλύτερα το 32,9% λέει ναι και το 58,4% εκτιμά ότι θα ήταν χειρότερα.

Αναλυτικά οι κάρτες:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα