Γκάλοπ GPO: Η ΝΔ προηγείται με 4,8% – Μεγαλώνει η διαφορά με ΣΥΡΙΖΑ

από fimotro

Ανακάμπτει το κυβερνών κόμμα σε όλα τα ποιοτικά στοιχεία της μέτρησης

Με τη ΝΔ να ανακάμπτει και τον Κυριάκο Μητσοτάκη να διατηρεί ισχυρό προβάδισμα ανεβάζοντας και τα ποσοστά αποδοχή ως προς την καταλληλότητα για τη θέση του πρωθυπουργού, η δημοσκόπηση της GPO*, η οποία δημοσιεύεται στην εφημερίδα Παραπολιτικά καταγράφει άνοιγμα της διαφοράς με τον ΣΥΡΙΖΑ της τάξεως του 4,8% στην πρόθεση ψήφου.

Την ίδια στιγμή καταγράφεται ότι η πρόταση Ανδρουλάκη για πρωθυπουργό «άγνωστο Χ» και η θέση πως δεν θα δεχτεί για τη θέση αυτή σε περίπτωση συνεργασία τον αρχηγό του πρώτου κόμματος δεν βρίσκει ανταπόκριση ούτε μεταξύ των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ αφού το 70% τάσσεται εναντίον της. Στο σύνολο το ποσοστό των ψηφοφόρων που τάσσεται υπέρ της επιλογή του αρχηγού του πρώτου κόμματος για τη θέση του πρωθυπουργού αγγίζει το 80%

Σε σχέση με τη δημοσκόπηση που είχε πραγματοποιηθεί από την ίδια εταιρεία στα μέσα Μαρτίου για την ίδια εφημερίδα αλλά και με αυτή που είχε γίνει για τον τηλεοπτικό σταθμό STAR η ΝΔ δείχνει να αντιμετωπίζει τη φθορά που υπέστη μετά την τραγωδία των Τεμπών και μέσα από τις παρεμβάσεις και την στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη να ανεβάζει και πάλι ποσοστά και διαφορά με το δεύτερο κόμμα.

Η παράσταση νίκης, το στοιχείο που παρατηρούν οι αναλυτές αφού δεν διαψεύδεται ως προς την πορεία των κομμάτων και την πρώτη θέση δείχνει διαφορά που δύσκολα ανατρέπεται και πρέπει να σημειωθεί πως δεν είχε ανατραπεί και στις πρώτες δημοσκοπήσεις μετά την τραγωδία των Τεμπών. Όπως άλλωστε και το ποιοτικό στοιχείο που αφορά την καταλληλότητα και τις προτιμήσεις των πολιτών για τη θέση του πρωθυπουργού.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως το ποσοστό των ψηφοφόρων που επιθυμούν αυτοδύναμες κυβερνήσεις ανακάμπτει περνώντας μπροστά από αυτό όσων τάσσονται υπέρ των κυβερνήσεων συνεργασίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα