Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Όπως λέει και η συνημμένη αφίσα μας «Ελάτε να γιορτάσουμε μαζί τα 40 χρόνια προσφοράς της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας (ΕΕΜ) στην Ελληνική Κοινωνία.»

Η ΕΕΜ (έτος ιδρύσεως 1979) φέτος συμπληρώνει 40 χρόνια λειτουργίας και προσφοράς της στην Ελληνική Κοινωνία και έχει να παρουσιάσει ένα πολύ πλούσιο επιστημονικό και κοινωνικό έργο. Συγκεκριμένα η ΕΕΜ ασχολείται με:

1)  Τη συνεχή μετεκπαίδευση των ειδικών στον μαστό ιατρών (Συνέδρια, Σεμινάρια, Σχολή Μαστολογίας. Έχει διοργανώσει μέχρι σήμερα 14 Πανελλήνια Συνέδρια Μαστολογίας και  3 Διεθνή).

2)  Την ενημέρωση των μη ειδικών ιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού στα σύγχρονα επιτεύγματα της Μαστολογίας (Σεμινάρια, Ενημερωτικές Ημερίδες).

3)  Την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού σε ολόκληρη την Ελληνική Επικράτεια, για την καταπολέμηση του καρκίνου του μαστού (Εκλαϊκευμένες, Ενημερωτικές Ημερίδες, προβολή διαφανειών, διανομή εκλαϊκευμένων εντύπων).

4)  Την ίδρυση (Απρίλιος 2002) και λειτουργία του Κέντρου Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης γυναικών με καρκίνο του μαστού «΄Ελλη Λαμπέτη» που παρέχει επί 17 χρόνια, δωρεάν ψυχοκοινωνική υποστήριξη στις πάσχουσες από καρκίνο του μαστού γυναίκες και στα μέλη  των οικογενειών τους.

5)  Την ίδρυση και λειτουργία από τον Απρίλιο του 2009, της Ελληνικής Σχολής Μαστολογίας που προσφέρει εξειδικευμένη σφαιρική γνώση για τις παθήσεις του μαστού (καλοήθεις και κακοήθεις) στους ιατρούς που θέλουν να  εξειδικευτούν στον τομέα της Μαστολογίας. Οι Καθηγητές της Σχολής, προσφέρουν τις γνώσεις τους αφιλοκερδώς. Η Σχολή τελεί υπό την Αιγίδα της Διεθνούς Εταιρείας Μαστολογίας και  του Υπουργείου Υγείας.

6)  Tην οργάνωση εκστρατειών για δωρεάν κλινικής εξέτασης μαστών και την υπερηχογραφήματος μαστών σε γυναίκες που το επιθυμούν ανά την Επικράτεια, σε συνεργασία με Μητροπόλεις, Δήμους, Περιφέρειες, Υπουργεία και διάφορα γυναικεία Σωματεία, και τέλος

7)  Tην έκδοση από το 2015 του αγγλόφωνου Περιοδικού «Mastologia”

Η ΕΕΜ έχει συμβάλλει διαχρονικά στην αύξηση της επιβίωσης των γυναικών με καρκίνο του μαστού, αφού με τις ενημερωτικές Ημερίδες για το κοινό σε ολόκληρη την Ελληνική Επικράτεια  γίνεται ευαισθητοποίηση του και έτσι η διάγνωση του καρκίνου του μαστού γίνεται νωρίτερα, δηλ. σε στάδια ιάσιμα. Εδώ θα δώσουμε ένα ζωντανό και μετρίσιμο παράδειγμα: Το 1980 στο νεοσύστατο τότε Κέντρο Μαστού του ΙΚΑ μία στις 3 γυναίκες με καρκίνο του μαστού που προσέρχονταν στο Κέντρο, διαγιγνώσκονταν σε Στάδιο ανεγχειρη-

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα