Γιατρομανωλάκης: Έρχεται κώδικας δεοντολογίας στον καλλιτεχνικό χώρο

από fimotro

Σε διαδικασία διαμόρφωσης βρίσκεται ένας νέος κώδικας δεοντολογίας στον καλλιτεχνικό χώρο, όπως έκανε σήμερα γνωστό ο υφυπουργός Σύγχρονου Πολιτισμού, Νικόλας Γιατρομανωλάκης

Μιλώντας στο Mega, ο κ. Γιατρομανωλάκης τόνισε ότι, δύο μέρες μετά την καταγγελία της ηθοποιού Ζέτας Δούκα για λεκτική και ψυχολογική βία, το υπουργείο ανακοίνωσε τη διαμόρφωση ενός κώδικα δεοντολογίας. «Ο κώδικας θέτει ένα πλαίσιο αποδεκτών και μη συμπεριφορών και συνοδεύεται από μια διαδικασία», σημείωσε.

Παράλληλα, ο κ. Γιατρομανωλάκης υπογράμμισε ότι στόχος είναι να τηρούνται οι κανόνες από όλους τους φορείς και ειδικά αυτούς που λαμβάνουν επιχορήγηση από το υπουργείο Πολιτισμού ενώ, ταυτόχρονα, να εξασφαλίζεται η εύρυθμη και διαφανής διαδικασία στις επιτροπής των εξετάσεων.

Ερωτηθείς αναφορικά με το τι θα ισχύει στην περίπτωση παραβίασης των κανονισμών που θα θεσπιστούν, ο υφυπουργός απάντησε ότι οι συνέπειες σε πρώτο επίπεδο είναι πειθαρχικές. «Αν υπάρξει ποινική διάσταση, τότε αναλαμβάνει η Δικαιοσύνη», πρόσθεσε.

Αναφερθείς, τέλος, στο χώρο του θεάτρου, υποστήριξε πως και εκεί χρειάζεται μια αντίστοιχη πρακτική. «Όλοι αναλαμβάνουμε από το ρόλο και την αρμοδιότητά μας τις υποχρεώσεις και όλοι μαζί πρέπει να δούμε την επόμενη μέρα και να φτιάξουμε ένα ασφαλές περιβάλλον, χωρίς διακρίσεις», κατέληξε ο κ. Γιατρομανωλάκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα