Γιατί το Δικαστικό Συμβούλιο Λαμίας απέρριψε το αίτημα Κουφοντίνα

από fimotro

Το δρόμο της Διοικητικής Δικαιοσύνης, δηλαδή του Συμβουλίου Επικρατείας και των διοικητικών δικαστηρίων δείχνει το Δικαστικό Συμβούλιο Λαμίας με το υπ΄αριθμόν 3221/21 βούλευμά του στον Δημ. Κουφοντίνα ώστε να διεκδικήσει τα αιτήματά του σχετικά με τη μη μεταγωγή του στις φυλακές Δομοκού και την μεταγωγή του στις φυλακές Κορυδαλλού.

Συγκεκριμένα το δικαστικό Συμβούλιο σύμφωνα με πληροφορίες:

-Απορρίπτει ως απαράδεκτα τα αιτήματα κατά της απόφασης της γγ αντεγκλητικής πολιτικής για τη μεταγωγή του στο Δομοκό, της απόφασης της Κεντρικής Επιτροπής Μεταγωγών (ΚΕΜ) που επικύρωσε την απόφαση, της υλικής πράξης μεταγωγής του από την Κασσαβέτεια στον Δομοκό στις 21-12-2020, της παράλειψης οφειλόμενης ενέργειας της γγ ή της ΚΕΜ να αποφασίσει την μεταγωγή του από τον Δομοκό στον Κορυδαλλό και κάθε άλλης συναφούς πράξης ή παράλειψης.

-Απορρίπτει ως απαράδεκτο ελλείψει δικαιοδοσίας το παρεπόμενο αίτημα αναστολής εκτέλεσης της απόφασης μεταγωγής (πέραν διότι ήδη έχει απορριφθεί με διάταξη του εισαγγελέα Λαμίας) διότι η εκτελεστότητα των ατομικών πράξεων είναι δυνατόν να ανασταλεί εφόσον αυτές έχουν προσβληθεί δικαστικά ως παράνομες ή δε αναστολή μπορεί να χορηγηθεί είτε από την διοικητική αρχή που έχει εκδώσει την πράξη, είτε από την Επιτροπή Αναστολών του ΣτΕ, είτε από κατώτερο διοικητικό δικαστήριο (αρθρο 210 ΚΠΔ)

-Αποφάσισε ότι ναι μεν αρμοδίως εισήχθη προς συζήτηση στο Συμβούλιο αλλά απορρίπτεται ως μη νόμιμο το αίτημα (επανα)μεταγωγής στον Κορυδαλλό για το οποόο δεν εκδόθηκε απορριπτική απόφαση από την ΚΕΜ και μάλιστα για ουσιαστικούς λόγους , και δη για δεύτερη συνεχόμενη φορά όπως απαιτεί ο σωφρονιστικός κώδικας.

Πηγή: euro2day.gr

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα