Γιατί θα εμφανίζονται συχνά πιο μεταδοτικά στελέχη κορωνοϊού

από fimotro

Εξαιρετικά μεταδοτικά νέα στελέχη του κορωνοϊού θα εμφανίζονται πολύ συχνά και θα προκαλούν κι άλλα κύματα της πανδημίας, όπως αυτά που απειλούν να κατακλύσουν τα νοσοκομεία στο Ηνωμένο Βασίλειο και τη Νότια Αφρική, προειδοποιεί κορυφαίος εμπειρογνώμονας μολυσματικών ασθενειών στον κόσμο.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, o Salim Abdool Karim, πρόεδρος της υπουργικής συμβουλευτικής επιτροπής Covid-19 της Νότιας Αφρικής, δήλωσε επίσης ότι είναι πολύ νωρίς για να γνωρίζουμε σε ποιο βαθμό τα υπάρχοντα εμβόλια θα παρέχουν ανοσία στις νέες μεταλλάξεις.

Επιστήμονες σε όλο τον κόσμο ανησυχούν από την ταχεία εξάπλωση της νέας μετάλλαξης 501.v2 που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στη Νότια Αφρική και της εξίσου μολυσματικής B.1.1.7 που οδήγησε σε αύξηση των περιπτώσεων στο Ηνωμένο Βασίλειο. Αλλες μεταλλάξεις έχουν εμφανιστεί πρόσφατα στη Βραζιλία και την Ιαπωνία.

Ο καθηγητής Abdool Karim, ο επιδημιολόγος που ηγήθηκε της μάχης της Νότιας Αφρικής κατά του HIV / Aids, εξήγησε ότι οι ιοί εξελίχθηκαν, καθώς μόλυναν άτομα με μερική ανοσία για να μην αναγνωριστούν από τα αντισώματά τους.

«Θα δούμε αυτό να συμβαίνει πιο συχνά από ό,τι το 2020, καθώς κάνουμε εμβολιασμούς και καθώς περισσότεροι άνθρωποι μολύνονται», είπε σε συνέντευξή του στους Financial Times.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα