Γιατί η Γερμανίδα ΥΠΕΣ συνέστησε στους πολίτες να έχουν προμήθειες

από fimotro

Η Νάνσυ Φίσερ του SPD έδωσε και σχετική λίστα

Σε μια απίστευτη σύσταση προς τους πολίτες προέβη η υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας, Νάνσι Φέζερ, η οποία συμβούλευσε τους Γερμανούς να κάνουν προμήθειες σε τρόφιμα και υγρά, αλλά χωρίς…πανικό.

Μέσω συνέντευξής της στην Handelsblatt, η υπουργός δήλωσε πως «οι Γερμανοί πολίτες καλό θα είναι να είναι εφοδιασμένοι στα σπίτια τους με βασικές προμήθειες σε τρόφιμα». Η Φέζερ αιτιολόγησε, λέγοντας ότι η Γερμανία κινδυνεύει από κυβερνοεπιθέσεις, ικανές να προκαλέσουν καταστροφές σε βασικές υποδομές ύδρευσης και παροχής ηλεκτρικού.

Μάλιστα, η υπουργός παρέπεμψε τους πολίτες σε μια ειδική λίστα της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας σχετικά με τις προμήθειες που πρέπει να έχει κανείς σε περιπτώσεις εκτάκτου ανάγκης. Σύμφωνα με την λίστα, οι προμήθειες αυτές είναι: «10 λίτρα σε νερό και υγρά, 3,5 κιλά σιτηρά, ψωμί, πατάτες, ρύζι, ζυμαρικά, 1,5 κιλό κρέας, ψάρι, αυγά». Η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας συστήνει στους πολίτες να δημιουργήσουν σταδιακά τα αποθέματά τους και να μην σπεύσουν να αγοράσουν όλες τις προμήθειες μεμιάς, ώστε να αποφευχθούν τυχόν ελλείψεις και κατάσταση χάους στις αγορές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα