Γιατί «φίμωσαν» την Deutsche Welle στην Τουρκία – Πώς απαντά

από Philippos

Η Τουρκία απαγορεύει την πρόσβαση σε όλες τις ιστοσελίδες της Deutsche Welle, επικαλούμενη «έλλειψη σχετικής άδειας». Η DW θα προσφύγει στα δικαστήρια.
Ητουρκική ρυθμιστική αρχή για τα ΜΜΕ (RTUK) αποφάσισε να απαγορεύσει την πρόσβαση σε ιστοσελίδες της Deutsche Welle, επειδή, όπως υποστηρίζει, ο γερμανικός δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός σταθμός δεν διαθέτει σχετική άδεια. Από το βράδυ της Πέμπτης οι ιστοσελίδες της DW δεν είναι πλέον διαθέσιμες στην Τουρκία. Η ίδια απαγόρευση ισχύει για τη «Φωνή της Αμερικής» (Voice of America). Υπενθυμίζεται ότι σήμερα η DW εκπέμπει σε 32 γλώσσες, περιλαμβανομένης της τουρκικής.

Ήδη τον περασμένο Φεβρουάριο το RTUK είχε ζητήσει από την DW και άλλα διεθνή μέσα ενημέρωσης να καταθέσουν αίτηση για άδεια εκπομπής, όπως προβλέπει στην Τουρκία σχετικός νόμος, που χρονολογείται από το 2019. Σε διαφορετική περίπτωση, προειδοποιούσε το RTUK, η DW απειλείται με «απαγόρευση εκπομπής προγραμμάτων» και η πρόσβαση στις ιστοσελίδες της θα αποκλειστεί από τις αρχές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα