Γιατί διάσημη διαχειρίστρια κεφαλαίων πουλάει μετοχές της Tesla;

από fimotro

Στην πώληση μετοχών της Tesla αξίας 66 εκατ. δολαρίων προχώρησαν τα ETF της διάσημης διαχειρίστριας κεφαλαίων Cathie Wood την Τρίτη, αγοράζοντας παράλληλα περισσότερες μετοχές της Robinhood Markets.

Η εταιρεία της Wood, Ark Investment Management πούλησε σχεδόν 89.000 μετοχές της Tesla και πρόσθεσε στο χαρτοφυλάκιο της πάνω από 236.000 τίτλους της Robinhood. Από τις αρχές του μήνα μάλιστα, έχει αποκτήσει 390.000 μετοχές της Robinhood.

ARK funds have been selling Tesla shares even as stock gains

Οι μετοχές της διαδικτυακής χρηματιστηριακής εταιρείας, που έγινε δημοφιλής, καθώς οι χρήστες επενδύουν σε περιουσιακά στοιχεία όπως μετοχές meme και κρυπτονομίσματα, έχουν υποχωρήσει κατά 43% από το υψηλό που βρέθηκαν στις αρχές Αυγούστου. Η Ark είναι ο πέμπτος μεγαλύτερος μέτοχος της εταιρείας με μόλις 1% των μετοχών.

Τα funds της Ark έχουν πουλήσει πάνω από ένα εκατομμύριο μετοχές της Tesla τους τελευταίους πέντε μήνες, ενώ μόνο αυτό το μήνα έχουν ρευστοποιήσει τίτλους αξίας 200 εκατ. δολαρίων. Ωστόσο, η εταιρεία του Elon Musk αποτελεί την μεγαλύτερη επένδυση του χαρτοφυλακίου της Ark, αξίας άνω των 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων με βάση την τιμή κλεισίματος της Τρίτης, σύμφωνα με τα στοιχεία που συνέταξε το Bloomberg.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα