Στο ερώτημα  γιατί δεν ειδοποιήθηκαν οι κάτοικοι της Νέας Μάκρης για τη φωτιά στην περιοχή τους με SMS από τον αριθμό εκτάκτου ανάγκης 112, απάντησε ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1,ο Νίκος Χαρδαλιάς, είπε ότι το 112 «δίνει τη δυνατότητα για μαζικές αποστολές. Αν το στέλναμε, θα το στέλναμε σε ολόκληρη την ανατολική Αττική, δηλαδή σε 500.000 άτομα» για το λόγο αυτόν χρησιμοποιήθηκαν συμβατικοί τρόποι ενημέρωσης των κατοίκων, δηλαδή η ενημέρωση από την Αστυνομία, οι καμπάνες και η μετάδοση της πληροφορίας από στόμα σε στόμα.

«Το 112 είναι για ακραίους τρόπους, εκεί που δεν μπορούμε να δώσουμε άλλη λύση», επεσήμανε και ανακοίνωσε ότι σε λίγο καιρό «θα μπορούμε να στοχεύσουμε σε ένα χωριό, ακόμα και σε ένα οικοδομικό τετράγωνο».

Σχετικά με τις έρευνες για τα αίτια της πυρκαγιάς είπε πως συλλέγονται στοιχεία, τονίζοντας πως «είναι απορίας άξιον πώς συνέβη να μπουν σε διάστημα λίγων λεπτών δύο εστίες με απόσταση 800-900 μέτρα μεταξύ τους» και μάλιστα χωρίς να πνέουν ισχυροί άνεμοι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα