Γιάννα Αγγελοπούλου: Τα Καλάβρυτα έγιναν σύμβολο της ελευθερίας

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Στα Καλάβρυτα βρέθηκε έπειτα από τη Μάνη, η πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη, προκειμένου να παραστεί στη δοξολογία, που τελέστηκε έξω από τον Καθεδρικό Ναό των Καλαβρύτων, για την διακοσιοστή επέτειο της απελευθέρωσης της πόλης από τους Οθωμανούς. Στη δοξολογία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Ιερώνυμος, ενώ παρών ήταν και ο Ευσέβιος Σπανός, Hγούμενος της Μονής της Αγίας Λαύρας.

«Σήμερα, δύο αιώνες μετά, τιμούμε την Απελευθέρωση τους από την Οθωμανική κατοχή που σήμανε και τον ξεσηκωμό των Ελληνίδων και των Ελλήνων με το σύνθημα «Ελευθερία ή Θάνατος». Τιμούμε, όμως, και την πορεία των Καλαβρύτων σε αυτά τα 200 χρόνια ελευθερίας. Πώς, με την διαδρομή τους αυτούς τους δύο αιώνες, έγιναν ένα σύμβολο ελευθερίας και αντοχής», ανέφερε μεταξύ άλλων στον χαιρετισμό της η Πρόεδρος της Επιτροπής.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Αθανάσιος Παπαδόπουλος διάβασε χαιρετισμό που είχε αποστείλει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαρόπουλου, ενώ τον Πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο κ. Οδυσσέας Ιωάννης Ζώρας, Πρόεδρος του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα