Για συνεχή παραποίηση γεγονότων από την “Αυγή” κάνει λόγο το Υπ. Πολιτισμού

από fimotro

Με αφορμή το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας “Αυγή”, με τίτλο “Και φορτηγά και καμαρίνια στην Ακρόπολη για το γούστο του Dior”, έπειτα από σχετικές διευκρινίσεις που ζητήθηκαν από δημοσιογράφους μετά το εν λόγω δημοσίευμα, το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού κάνει λόγο για συνεχή παραποίηση γεγονότων από την εφημερίδα, κάτι που μπορεί να αποδοθεί μόνο “σε σκόπιμη διαστρέβλωση επισήμων εγγράφων για τη δημιουργία εντυπώσεων”.

Δεν εξηγείται διαφορετικά, σημειώνει το ΥΠΠΟΑ, η επιμονή στην “πληροφορία” ότι θα ανεβούν φορτηγά στον βράχο της Ακρόπολης, κάτι που ούτως ή άλλως είναι πρακτικά αδύνατον, αλλ´ όμως η “Αυγή” επιμένει ότι έχει επιβεβαιωθεί.

Για την αποκατάσταση της αλήθειας, σημειώνει το Υπουργείο, αναφέρεται παρακάτω τι προβλέπει για τη φωτογράφηση στην Ακρόπολη, η απόφαση που υπογράφεται από τη Γενική Διευθύντρια Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς, κ. Πολυξένη Αδάμ-Βελένη:

“Τα οχήματα που θα χρησιμοποιηθούν για τη μεταφορά του του εξοπλισμού στη βάση του εργοταξιακού αναβατορίου-γερανού στην ανατολική κλιτύ της Ακρόπολης να μην ξεπερνούν τα 5 μ. μήκος”. Δηλαδή, τα οχήματα που θα μεταφέρουν τον εξοπλισμό, ως τη βάση του εργοταξιακού αναβατορίου πρέπει να μην ξεπερνούν τα 5μ”.
Σημειώνεται ότι, σχετικά με την αναφορά της εφημερίδας “Αυγή” στην ετήσια ερευνητική μετ’ αποδοχών άδεια της προϊσταμένης Εφορείας πόλης Αθηνών κ. Μπάνου, η αίτησή της είχε υποβληθεί στις 19 Απριλίου, πολύ πριν κατατεθεί οποιοδήποτε αίτημα από τον οίκο Dior.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα