Προεκλογικές κλήσεις σε 40 στελέχη της Πειραιώς

από fimotro

Μετά το φιάσκο της Novartis, οι εμπλεκόμενοι έχουν λάβει κλήση για παροχή εξηγήσεων αύριο

Με προεκλογική στόχευση για να φανεί ότι η κυβέρνηση κάνει κάτι στον τομέα της διαφθοράς, λίγο πριν χάσει την εκλογική μάχη, καλούνται με την ιδιότητα του υπόπτου για το αδίκημα της απιστίας 40 στελέχη της τράπεζας Πειραιώς.

Η υπόθεση αφορά τη χορήγηση δανείων χωρίς τις απαραίτητες εξασφαλίσεις για τα συμφέροντα της τράπεζας αλλά και τη διαρροή κεφαλαίων στο εξωτερικό την περίοδο κατά την οποία ίσχυαν μέτρα capital control στη χώρα, την περίοδο 2015-2016.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ερευνά η εισαγγελία, το συνολικό ύψος των δανείων που φέρονται να χορηγήθηκαν χωρίς επαρκείς εξασφαλίσεις αγγίζει τα 400 εκ. ευρώ, ενώ η «διαφυγή» χρημάτων στο εξωτερικό υπολογίζεται στα 127 εκ. ευρώ.

Οι εμπλεκόμενοι έχουν λάβει κλήση για παροχή εξηγήσεων αύριο, αλλά η κοινή γνώμη μετά και το τελευταίο φιάσκο με την υπόθεση της Novartis δεν πείθεται ότι πρόκειται για καθαρή και μη μεθοδευμένη διαδικασία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με το νέο ποινικό κώδικα οι κλήσεις από την εισαγγελία δεν θα λάμβαναν χώρα αφού δεν προκύπτει ζημία όπως απαιτεί το νέο θεσμικό πλαίσιο προκειμένου να εξελιχθεί οποιαδήποτε νομική διαδικασία.
Στην αγορά πιστεύουν ότι πρόκειται για πολιτικά αναμασήματα της κυβέρνησης με προφανή στόχο τη δαιμονοποίηση για πολλοστή φορά των Ελλήνων τραπεζιτών.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι η σχετική διαρροή γίνεται από την Εισαγγελία Διαφθοράς.
Να σημειωθεί επίσης ότι σύμφωνα με πληροφορίες του bankingnews, χθες η διοίκηση της Alpha Bank βρέθηκε στα δικαστήρια για τη γνωστή υπόθεση του ΔΟΛ απολογούμενη για τα δάνεια που είχαν χορηγηθεί από την τράπεζα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα