Για εκβιασμό που απέτυχε κατηγόρησε την Τουρκία ο Δένδιας από τον Έβρο

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Ο μοναδικός τρόπος για να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με την Τουρκία η Ελλάδα, είναι η γειτονική χώρα να συμμορφωθεί με τους κανόνες και να ανταποκριθεί στις εκκλήσεις της διεθνούς κοινότητας και της ΕΕ για αποκλιμάκωση των εντάσεων.

Αυτά ήταν τα ξεκάθαρα λόγια του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης με τον Ύπατο Εκπρόσωπο για την Εξωτερική Πολιτική και την Πολιτική Ασφαλείας της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ στις Καστανιές του Έβρου.

Ο κ. Δένδιας τόνισε ότι η Τουρκία προσπάθησε τον Μάρτιο να εκμεταλλευτεί ανθρώπινες ζωές μέσα από ένα ενορχηστρωμένο σχέδιο Τούρκων αξιωματούχων, το οποίος ωστόσο απέτυχε μετά την αποφασιστική παρέμβαση Ελλάδας και ΕΕ να προστατεύσουν τα σύνορα.

Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι η χώρα μας είναι πάντα ανοιχτή στον διάλογο, αλλά όχι υπό καθεστώς απειλών ή να βοήθειας στη νομιμοποίηση των συνεχών παραβιάσεων της νομιμότητας εκ μέρους της Τουρκίας.

«Είναι πάντα μεγάλη μου χαρά να συναντώ τον αγαπητό φίλο, Josep Borrell, Ύπατο Εκπρόσωπο της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική και την Πολιτική Ασφαλείας. Αυτή τη φορά, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στις Καστανιές, το χερσαίο σύνορο της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία», τόνισε αρχικά ο κ. Δένδιας και αναφέρθηκε στην προσπάθεια της γειτονικής χώρας να παραβιάσει τα σύνορα της Ελλάδας στέλνοντας πρόσφυγες και μετανάστες:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα