«Ο Έλληνας πρωθυπουργός πιέζει για μείωση των δημοσιονομικών στόχων» επιγράφεται ανταπόκριση από την Αθήνα στην ηλεκτρονική έκδοση της οικονομικής επιθεώρησης Handelsblatt, σχολιάζοντας την εμφάνιση του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ.

Ο αρθρογράφος επισημαίνει ότι η ομιλία του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη είχε ως κεντρικό σύνθημα «Ανάπτυξη για όλους» και πραγματικά, επισημαίνει, «είχε από κάτι για όλους: τα επιχειρηματικά κέρδη θα φορολογούνται με 24% αντί για 28%. Η ρύθμιση ισχύει ήδη για το οικονομικό έτος 2019. Αργότερα ο Μητσοτάκης θέλει να μειώσει το ποσοστό στο 20%. Ο φόρος στα μερίσματα θα μειωθεί από 10% σε 5%. Διευκολύνσεις και στον φόρο εισοδήματος, καθώς εισοδήματα έως 10.000 ετησίως θα φορολογούνται με 9% αντί για 22%”.

Απλή παροχολογία; Ο αρθρογράφος επισημαίνει ότι «ως πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης είχε μία καλή και γρήγορη αρχή. Μπήκε στο Μέγαρο Μαξίμου, την επίσημη κατοικία του Έλληνα πρωθυπουργού στην Ηρώδου Αττικού, με μία ολόκληρη στοίβα έτοιμων νομοσχεδίων. Επιπλέον, ο Μητσοτάκης έδωσε ήδη ώθηση σε μεγάλα επενδυτικά σχέδια, τα οποία είχε καθυστερήσει για πολλά χρόνια η προηγούμενη κυβέρνηση, όπως η επέκταση του λιμανιού στον Πειραιά και η αξιοποίηση του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό- το μεγαλύτερο σχέδιο αστικής ανάπτυξης στην Ευρώπη».

Το δημοσίευμα δεν παραλείπει να επισημάνει ότι ο νέος πρωθυπουργός επανέρχεται στο ζήτημα των πρωτογενών πλεονασμάτων και «επιθυμεί τη μείωση του στόχου για το πλεόνασμα στο 2% από το 2021».

Γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο «ARD»

«Η Ελλάδα θα σταθεί και πάλι στα πόδια της», όπως υποσχέθηκε στους Έλληνες ο πρωθυπουργός της Ελλάδος, Κυριάκος Μητσοτάκης, σχολιάζει το ειδησεογραφικό μαγκαζίνο «Tagesschau» του γερμανικού τηλεοπτικού δικτύου «ARD».

«Η νέα ελληνική κυβέρνηση ανακοίνωσε φορολογικές περικοπές για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις»… «Η Ελλάδα θέλει να ενισχύσει τη φερεγγυότητά της, να ενθαρρύνει τις επενδύσεις, να τονώσει την αγορά εργασίας και να δημιουργήσει “ευημερία” την Ελλάδα», δήλωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα.

Γερμανική εφημερίδα «Basler Zeitung»

«Η Ελλάδα δεν είναι πλέον το μαύρο πρόβατο της Ευρώπης», όπως γράφει η γερμανική εφημερίδα «Basler Zeitung» επικαλούμενη τη σχετική δήλωση του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στην ομιλία του στην ΔΕΘ.

«Η νέα κυβέρνηση της Αθήνας ανακοίνωσε μείωση των φόρων για το 2020. Επιπλέον, οι συνταξιούχοι θα λάβουν επίδομα.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε φορολογικές περικοπές για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις της».

«Ο συντηρητικός Μητσοτάκης επικράτησε στις βουλευτικές εκλογές του Ιουλίου εναντίον του αριστερού, Αλέξη Τσίπρα.

«Η Ελλάδα εξακολουθεί να υποφέρει από το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας στην Ε.Ε. Επιπλέον, οι πολίτες έπρεπε να αποδεχθούν πολλές κοινωνικές περικοπές σε αντάλλαγμα δισεκατομμυρίων ευρώ για τη διάσωση χρημάτων από την ΕΕ και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα