Γερμανία: Θα διώκεται ποινικά όποιος χρησιμοποιεί το γράμμα «Ζ» για να δηλώσει στήριξη στη Ρωσία

από fimotro

Τα άτομα που χρησιμοποιούν το γράμμα «Ζ» για να δείξουν συμβολικά την υποστήριξή τους στον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία ενδέχεται να υπόκεινται σε δίωξη, δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών τη Δευτέρα.

Ο υπουργός Εσωτερικών για το κρατίδιο του Βερολίνου είπε νωρίτερα ότι οι αρχές της πόλης εξετάσουν διάφορες υποθέσεις χρήσης του συμβόλου «Ζ» από άτομα που υποστηρίζουν την ρωσική εισβολή, μετά τις ανακοινώσεις των κρατιδίων της Βαυαρίας και της Κάτω Σαξονίας ότι και αυτές θα τιμωρούν τέτοιες πράξεις.

Ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών της ομοσπονδιακής κυβέρνησης είπε στους δημοσιογράφους: «Το γράμμα Z ως γράμμα δεν απαγορεύεται φυσικά, αλλά η χρήση του μπορεί σε μεμονωμένες περιπτώσεις να αποτελεί επιδοκιμασία του ρωσικού επιθετικού πολέμου». Το γράμμα Z έχει χρησιμοποιηθεί ως σήμανση σε ρωσικά στρατιωτικά οχήματα που συμμετέχουν στη σύγκρουση και έχει υιοθετηθεί από Ρώσους που υποστηρίζουν τον πόλεμο.

«Ο επιθετικός πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία είναι εγκληματική πράξη και όποιος εγκρίνει δημόσια αυτόν τον επιθετικό πόλεμο είναι πιθανό να μπορεί να διώκεται», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών της Γερμανίας, σε τακτική κυβερνητική συνέντευξη Τύπου.

«Οι ομοσπονδιακές αρχές ασφαλείας παρακολουθούν αυτό το θέμα και από αυτή την άποψη χαιρετίζουμε την ανακοίνωση ότι αρκετές ομοσπονδιακές πολιτείες θα εξετάσουν, με βάση  μεμονωμένες περιπτώσεις, εάν αυτό θα μπορούσε να συνιστά εγκληματική ενέργεια και θα λάβουν ανάλογα μέτρα», είπε.

ΠΗΓΗ: Reuters

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα