Γερμανία: Οι αναποφάσιστοι βγάζουν νικητή

από fimotro

Δεν έχει αποφασίσει το 40% των ψηφοφόρων

Ο αριθμός εκείνων που θέλουν να ψηφίσουν στις ομοσπονδιακές εκλογές, στην Γερμανία, οι οποίες διεξάγονται σε λιγότερο από δύο εβδομάδες, αλλά δεν γνωρίζουν ακόμη τι θα ψηφίσουν είναι υψηλότερος από ποτέ (40%), σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Άλενσμπαχ (Allensbach), η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό της «Frankfurter Allgemeine Zeitung».

Μόνο το 60% έχει αποφασίσει τι θα ψηφίσει. Πριν από τέσσερα χρόνια ήταν 65% και το 2013 ήταν μάλιστα 76%. Συνολικά, χάρη στην ψηφοφορία μέσω της επιστολικής ψήφου, αναμένεται υψηλή συμμετοχή.

Το 87% σκοπεύει να ψηφίσει και το 72% σίγουρα θα ήθελε να ψηφίσει.

Ως σημαντικότερο λόγο για την αναποφασιστικότητά τους, το 63% των ερωτηθέντων αναφέρουν τους υποψήφιους καγκελαρίους, κανένα εκ των οποίων δεν θεωρούν πειστικό.

Πολλά μπορούν να συμβούν έως την μέρα των εκλογών

Το εκλογικό σώμα έχει επίσης μια συνολική αρνητική γνώμη για τα κόμματα.

Το 56% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι κανένα από τα κόμματα δεν παρουσιάζει καλή εικόνα αυτή τη στιγμή. Η αναποφασιστικότητα τροφοδοτείται επίσης από εμπειρίες του παρελθόντος.

Το 42% λέει ότι πολλά μπορεί να συμβούν έως την ημέρα των εκλογών.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δεν έχουν ακόμη αποφασίσει ποιο κόμμα θα ψηφίσουν.

Επιπλέον, πολλοί ψηφοφόροι δεν είναι σίγουροι πώς θα συμπεριφερθεί το κόμμα το οποίο συμπαθούν μετά τις εκλογές.

Από όλες τις πιθανές παραλλαγές συνασπισμών, η λιγότερο δημοφιλής είναι μεταξύ των Σοσιαλδημοκρατών (SPD), των Πρασίνων και του κόμματος της Αριστεράς (Die Linke).

Η πιο δημοφιλής από τις παραλλαγές συνασπισμού στην Γερμανία είναι σύμφωνα με την εν λόγω έρευνα ένας συνασπισμός που θα αποτελείται από Χριστιανοδημοκράτες/Χριστιανοκοινωνιστές, το SPDκαι το Φιλελεύθερο κόμμα (FDP).

Για το 40% σημαντικό ρόλο στην απόφασή του θα παίξει ποιον υποψήφιο ή ποιον συνασπισμό μπορεί να αποτρέψει με την ψήφο του.

Το 53% μάλιστα λέει ότι αυτή τη φορά θα ψηφίσει ιδίως αυτό που θεωρεί ότι είναι το μικρότερο κακό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα