Γερμανία: Νέες έφοδοι σε σπίτια μελών της ακροδεξιάς οργάνωσης “Πολίτες του Ράιχ”

από fimotro

Οι υπηρεσίες ασφαλείας της Γερμανίας πιστεύουν πως τα μέλη της και ευρύτερα οι υποστηρικτές της είναι περίπου 23.000

Η γερμανική αστυνομία εξαπέλυσε εφόδους στα σπίτια πέντε προσώπων στο πλαίσιο επιχείρησης εναντίον ακροδεξιάς εξτρεμιστικής οργάνωσης «Πολίτες του Ράιχ» η οποία φέρεται να είχε σκοπό να προχωρήσει στην ανατροπή της γερμανικής κυβέρνησης.

Οι έρευνες έγιναν στις κατοικίες τεσσάρων ανδρών στη Βάδη-Βυρτεμβέργη (νοτιοδυτικά) και ενός προσώπου στην Κάτω Σαξονία (βορειοδυτικά), σύμφωνα με εκπρόσωπο της ομοσπονδιακής εισαγγελίας.

«Και στις πέντε περιπτώσεις, υπήρχαν υποψίες για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση», εξήγησε η εκπρόσωπος.

Η επιχείρηση συνδεόταν με την ευρεία κλίμακας έρευνα γύρω από τον επιχειρηματία πρίγκιπα Ερρίκο 13ο του Ρόις, που φέρεται να ήταν επικεφαλής της οργάνωσης ονόματι «Πολίτες του Ράιχ» (Reichsbürger).

Δεν ανακοινώθηκαν συλλήψεις. Η οργάνωση «Πολίτες του Ράιχ» αμφισβητεί τη νομιμοποίηση της ομοσπονδιακής δημοκρατίας.

“Πολίτες του Ράιχ”: Περίπου 23.000 υποστηρικτές

Οι υπηρεσίες ασφαλείας της Γερμανίας πιστεύουν πως τα μέλη της και ευρύτερα οι υποστηρικτές της είναι περίπου 23.000.

Οι έρευνες για την οργάνωση διενεργούνται εδώ και μήνες. Τον Δεκέμβριο, έγιναν εκτεταμένες αστυνομικές έφοδοι και συνελήφθησαν κάπου 25 ύποπτοι στη Γερμανία, στην Αυστρία και στην Ιταλία, ανάμεσά τους πρώην στρατιωτικοί, πρώην αστυνομικοί και πρώην μέλος της Μπούντεσταγκ, της ομοσπονδιακής κάτω Βουλής, που είχε εκλεγεί με το ακροδεξιό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD). Κατασχέθηκαν επίσης αρκετά όπλα.

Τα πρόσωπα αυτά φέρονται να ανήκαν σε –ανώνυμη– τρομοκρατική οργάνωση η οποία συνδέεται με τους «Πολίτες του Ράιχ», σύμφωνα με γερμανούς εισαγγελικούς λειτουργούς.

Οι οπαδοί της ιδεολογίας της συγκεκριμένης οργάνωσης, που πιστεύουν επίσης διάφορες θεωρίες συνωμοσίας, θεωρούν πως συνεχίζει να υπάρχει η αυτοκρατορική ή η ναζιστική Γερμανία και πως τα σύνορα της χώρας είναι αυτά που είχαν χαραχτεί προτού τερματιστεί ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος.

Η ομάδα γύρω από τον επιχειρηματία, που είναι προφυλακισμένος, φέρονται να σχεδίαζαν την ανατροπή της κυβέρνησης. Είχε στρατιωτικό βραχίονα και προσπαθούσε να προμηθευτεί οπλισμό, κατά γερμανούς εισαγγελείς, που επισημαίνουν ότι η οργάνωση δεν θα δίσταζε να αφαιρέσει ζωές για να επιτύχει τους σκοπούς της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα