Γερμανία: Μεγάλη προτροπή για εμβολιασμό μετά την έξαρση του 4ου κύματος

από fimotro

«Κάθε μέρα, με κάθε εμβολιασμό, απελευθερωνόμαστε λίγο περισσότερο από το δόκανο της πανδημίας και παίρνουμε πίσω τη ζωή μας», δήλωσε ο Ομοσπονδιακός Πρόεδρος Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ, απευθύνοντας εκ νέου έκκληση στους πολίτες να εμβολιαστούν κατά του Covid-19.

«Δείξτε υπευθυνότητα για τον εαυτό σας και για τους άλλους. Εμβολιαστείτε!», κάλεσε ο κ. Σταϊνμάιερ και τόνισε ότι, λόγω των παραλλαγών του βασικού στελέχους του νέου κορωνοϊού, απαιτείται μεγαλύτερο ποσοστό πλήρως εμβολιασμένων.

«Μόνο τότε θα είμαστε προστατευμένοι από τις σοβαρές και θανατηφόρες επιπλοκές της λοίμωξης, με υψηλό βαθμό ασφάλειας», πρόσθεσε ο Ομοσπονδιακός Πρόεδρος και ζήτησε για μία ακόμη φορά από τους πολίτες να απευθυνθούν στον οικογενειακό γιατρό τους ή στα 400 εμβολιαστικά κέντρα προκειμένου να προγραμματίσουν το ραντεβού τους.

«Υπερήφανος και ευτυχής» για την πειθαρχία της γερμανικής κοινωνίας

Ένα όσο το δυνατόν υψηλότερο ποσοστό εμβολιασμένων θα προστατεύσει ακόμη τους μαθητές και όσους δεν μπορούν να εμβολιαστούν για ιατρικούς λόγους, ενώ θα βοηθήσει ώστε τα καταστήματα να παραμείνουν ανοιχτά, συνέχισε ο Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ.

Και δήλωσε «υπερήφανος και ευτυχής» για το γεγονός ότι η γερμανική κοινωνία έχει, όπως είπε, επιδείξει μέχρι τώρα αλληλεγγύη, σύνεση, πειθαρχία, πνεύμα καινοτομίας και αλληλοβοήθειας. «Όλα αυτά μετράνε και πάλι ιδιαίτερα», κατέληξε ο Ομοσπονδιακός Πρόεδρος.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα