Γερμανία: Η κεντροδεξιά κυριαρχεί πάλι

από fimotro

Νέο γκάλοπ δείχνει ότι ξεφούσκωσαν οι “Πράσινοι”

Στην πολιτική… κανονικότητα επιστρέφει και πάλι η πολιτική ζωή της Γερμανίας. Αυτό δηλαδή που ήταν αναμενόμενο και αυτό που συμβαίνει σχεδόν σε όλα τα κράτη της Ε.Ε. Να κυριαρχεί η κεντροδεξιά γιατί δίνει τις πειστικότερες απαντήσεις σε ζητήματα που αφορούν την καθημερινότητα του πολίτη.

Σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση, το κόμμα των Πρασίνων στη Γερμανία κατρακύλησε κάτω από το 20%, για πρώτη φορά εδώ και τρεις μήνες, ενώ η Χριστιανική Ένωση (CDU/CDU) συνεχίζει να αυξάνει τα ποσοστά της.

Σύμφωνα με την έρευνα του Ινστιτούτου INSA για λογαριασμό της εφημερίδας BILD, CDU/CSU βρίσκονται στο 27,5% (+1), σημαντικά μπροστά από τους Πράσινους, οι οποίοι περιορίζονται στο 19,5% (-1) . Ακολουθεί πολύ κοντά το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) με 16,5% (+1), ενώ οι Φιλελεύθεροι (FDP) και η Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD) παραμένουν σταθερά στο 13% και στο 11%. Η Αριστερά χάνει μία μονάδα και βρίσκεται στο 6%, μόλις μία μονάδα πάνω από το όριο εισόδου στην Bundestag.

Με αυτά τα δεδομένα, ο σημερινός «μεγάλος» συνασπισμός (CDU/CSU, SPD) δεν θα ήταν εφικτός, αλλά θα μπορούσε να σχηματιστεί είτε κυβέρνηση CDU/CSU, Πρασίνων και FDP είτε συνασπισμός CDU/CSU, SPD και FDP. Η κανονικότητα επιδτρέφει στη Γερμανία με τους Πράσινους να μην πείθουν ότι μπορούν να κυβερνήσουν…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα