Γεραπετρίτης προς Τσίπρα: Αντιπολιτεύεστε με ευκαιριακές σημαίες καταστροφής

από fimotro

Αντιπολίτευση με “ευκαιριακές σημαίες καταστροφής” και “πυροβολισμός του ορθού λόγου”, ήταν το σχόλιο του υπουργού Επικρατείας, Γιώργου Γεραπετρίτη κατά την τοποθέτησή του, λίγο πριν την ψήφιση του Προϋπολογισμού 2021 στην Ολομέλεια της Βουλής, σχολιάζοντας την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα.

“Κατά την ομιλία του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως άκουσα δώδεκα φορές τις λέξεις ‘κατηγορώ και καταστροφή’. Ήταν ένας καταστροφικός λόγος , ελπίδα να χτίσουμε πάνω στην καταστροφή. Αντιπολιτεύεστε με ευκαιριακές σημαίες καταστροφής, ανεβαίνετε στο άλμα της σύγχρονης καταστροφής” τόνισε ο υπουργός Επικρατείας. “Κι αυτό που άκουσα ήταν πυροβολισμός του ορθού λόγου: λέτε δεν ψηφίζουμε τα εξοπλιστικά αλλά θέλουμε σκληροπυρηνική εξωτερική πολιτική με ότι αυτό σημαίνει. Στα οικονομικά, λέτε να αδειάσουμε τα Ταμεία και έτσι θα βελτιώσουμε τον λόγου χρέους ως προς το ΑΕΠ και το έλλειμα, όποιος το πετύχει θα κερδίσει Νόμπελ Οικονομίας”.

Ο κ. Γεραπετρίτης παρατήρησε ότι ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν κατέθεσε καμία πρόταση ενώ δεν τοποθετήθηκε επάνω σε κρίσιμα ζητήματα του προϋπολογισμού. “Τι μας είπε ο κ. Τσίπρας; Διαφωνεί με την αύξηση στα κονδύλια για την Παιδεία; Για τα εξοπλιστικά; Τι λέει για την μείωση στις ασφαλιστικές εισφορές; Στα κίνητρα για τις νέες θέσεις εργασίας; Σε τι διαφωνεί. Ούτε μία πρόταση δεν ακούσαμε. Μόνο ο λυρισμός ‘σας έχει εγκαταλείψει η κοινωνία, σας έχουν εγκαταλείψει όλοι. Για να το δούμε κι αυτό. Μας εγκατάλειψαν οι αγορές; Ποια χώρα έχει αναβαθμιστεί από τους Οίκους αξιολόγησης και δανείζεται με επιτόκια στο ένα τρίτο εν μέσω πανδημίας. Μήπως δεν μας πιστεύουν οι αγορές; Οι εταιρίες κολοσσοί Microfoft , η Pfizer; Κανείς και εγκαθίσταται στην Ελλάδα. Να δούμε πως καταφέραμε να πάρουμε 32 δις δυσανάλογα υψηλά για τα δεδομένα της χώρας; Πως η Ελλάδα κατέθεσε το πλέον αξιόπιστο σχέδιο για την απορρόφηση των κονδυλίων; Η Είναι πραγματική η εμπιστοσύνη που έχτισε αυτή η κυβέρνηση απέναντι στην ελληνική κοινωνία, απέναντι στην ΕΕ”.

Πηγή: capital.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα