Γεραπετρίτης: Φαιδρότητα η φράση “φρεγάτες ή αναδρομικά”, δεν την είπα ποτέ

από fimotro

Για την πανδημία του κορονοϊού, το κόστος στις τιμές ενέργειας και τα αναδρομικά των συνταξιούχων μίλησε, μεταξύ άλλων ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης το πρωί του Σαββάτου. Ο υπουργός διέψευσε ότι είπε τη φράση «θέλετε φρεγάτες ή αναδρομικά» σε συνταξιούχους, όπως τον κατηγόρησε ο πρόεδρος της Ένωσης Συνταξιούχων Επικουρικής Ασφάλισης Αριστοτέλης Κάντας.

Μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 για τον κορονοϊό, ο κ. Γεραπετρίτης σημείωσε ότι η κατάσταση είναι καλύτερη σε σχέση με το προηγούμενο χρονικό διάστημα και τόνισε ότι η πίεση στο ΕΣΥ είναι στο 1/3 συγκριτικά με το αντίστοιχο διάστημα του 2020.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να πάνε πίσω ορισμένες φοροαπαλλαγές λόγω μέτρων στήριξης για ενέργεια
Μιλώντας για τις τιμές ενέργειας και το κόστος των καυσίμων, ο κ. Γεραπετρίτης είπε ότι «η κυβέρνηση οφείλει να ανταποκρίνεται με πολύ γρήγορα αντανακλαστικά στις ανατιμήσεις στην αγορά, ιδίως σε ότι αφορά τις τιμές στην ενέργεια, που έχει φθάσει και το 500% στην χοντρική τιμή για το φυσικό αέριο». Αναφορικά με τα μέτρα της κυβέρνησης για τη στήριξη των νοικοκυριών είπε ότι έχει διπλασιαστεί το ποσό για επίδομα θέρμανσης και για επιδοτήσεις στο φυσικό αέριο. Ο υπουργός Επικρατείας δεσμεύτηκε ότι «θα είμαστε εκεί για όσο χρόνο διατηρηθούν οι υψηλές τιμές, ιδιαίτερα για τα ευάλωτα νοικοκυριά».

Ερωτηθείς εάν τα μέτρα που ανακοινώθηκαν για στήριξη των νοικοκυριών μπορεί να πάνε πίσω ορισμένες φοροαπαλλαγές σημείωσε ότι «ελπίζουμε να μην υπάρξει ανάγκη για αλλαγή της δημοσιονομικής πολιτικής, αλλά εάν παρ΄ ελπίδα χρειαστεί, θα γίνει και αυτό».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα