Γεωργιάδης για πατέντες: Μόνο δύο εταιρείες εκδήλωσαν ενδιαφέρον για παραγωγή εμβολίων

από fimotro

Στο θέμα της πατέντας των εμβολίων αναφέρθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης Αδ. Γεωργιάδης στη Βουλή. Όπως είπε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πριν από τέσσερις μήνες κάλεσε τα κράτη μέλη να ενημερώσουν ποιες εγχώριες φαρμακοβιομηχανίες θα μπορούσαν να ξεκινήσουν την παραγωγή εμβολίων εάν τους δινόταν η πατέντα.

«Μετέφερα το αίτημα σε όλη την ελληνική φαρμακοβιομηχανία» σημείωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Π. Κουρουμπλή. Όπως είπε «μόνο δύο εταιρείες εκδήλωσαν ενδιαφέρον. Είπαν ότι εάν είχαν επαρκή χρηματοδότηση από τις Βρυξέλλες θα μπορούσαν σε τρία χρόνια να παράξουν τα εμβόλια κλασικού τύπου δηλαδή της AstraZeneca και J&J». Για τα εμβόλια mRNA (που είναι μια τεχνολογία άγνωστη) θα ήθελαν περισσότερα χρόνο και χρήματα για να κάνουν την παραγωγή αυτή.

Από την πλευρά του ο κ. Κουρουμπλής, μιλώντας στην Ολομέλεια, σημείωσε πως πρέπει «σε αυτή τη συγκυρία να βρεθούμε όλοι μαζί στο ίδιο μέτωπο. Να υπερασπιστούμε αξίες ότι ο άνθρωπος είναι πάνω από τα κέρδη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα