Η Θεσσαλονίκη στον παγκόσμιο χάρτη της τεχνολογίας

Τους υπό διαμόρφωση νέους χώρους του φαρμακευτικού κολοσσού Pfizer στο συγκρότημα East Plaza, στη Θεσσαλονίκη, επισκέφθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Σε νέα, δεύτερη, επένδυση στη Θεσσαλονίκη με τη δημιουργία του Κέντρου Επιχειρησιακών Λειτουργιών και Υπηρεσιών, ύψους τουλάχιστον 100 εκατ. ευρώ, σε βάθος δεκαετίας προχωρά ο φαρμακευτικός κολοσσός Pfizer όπως ανακοινώθηκε σήμερα Τρίτη.

Τους υπό διαμόρφωση νέους χώρους του φαρμακευτικού κολοσσού Pfizer στο συγκρότημα East Plaza, στη Θεσσαλονίκη, επισκέφθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων τόνισε τη σημασία που έχει για τη χώρα μας η εγκατάσταση Κέντρων παγκόσμιας εμβέλειας από πολυεθνικούς κολοσσούς όπως η Pfizer, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη συμβολή της συγκεκριμένης επένδυσης στην απασχόληση. Όπως τόνισε ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης χαρακτηριστικά, η Pfizer ξεκίνησε με την προοπτική να απασχολήσει 220 εργαζόμενους, ενώ ήδη απασχολεί 700 άτομα, κυρίως επιστημονικό προσωπικό υψηλών προσόντων.

“Όπως καταλαβαίνετε, η παρουσία μίας εταιρείας αυτού του μεγέθους και αυτού του κύρους – τώρα εν μέσω πανδημίας έμαθαν την Pfizer και όσοι δεν την ήξεραν- καθιστά τη Θεσσαλονίκη διεθνές κέντρο στην υψηλή τεχνολογία, την βάζει στον παγκόσμιο χάρτη. Θα προσφέρει στην πόλη θέσεις εργασίας αλλά και προσωπικό, το οποίο και μόνο που εργάζεται εδώ εκπαιδεύεται, εξειδικεύεται και αποκτά πολύ μεγαλύτερη πείρα από ό,τι θα μπορούσε να βρει οπουδήποτε αλλού.

Είναι, λοιπόν, ένα παράδειγμα επιτυχίας αυτή η επένδυση. Τέτοια παραδείγματα θέλουμε να πολλαπλασιάσουμε στην Ελλάδα” σημείωσε.

Όπως είπε ο υπεύθυνος του Κέντρου, Αντώνης Χατζημανωλάκης, ο νέος υπό διαμόρφωση χώρος που θα φιλοξενήσει τα δύο hub της Pfizer στη Θεσσαλονίκη (digital και επιχειρησιακών λειτουργιών)  θα είναι έτοιμος μετά το Σεπτέμβριο- Οκτώβριο. Το συγκεκριμένο κτιριακό συγκρότημα είναι εμβαδού 6.500 τμ, πλέον των υπόγειων χώρων και αναπτύσσεται σε τέσσερα κτίρια.

Το δε digital hub, όπως ανέφερε ο επικεφαλής του, Νίκο Γκαριμπόλτι θα λειτουργήσει στις αρχές του 2023 στο νέο κέντρο που γίνεται στους χώρους του East Plaza, ενώ εντός του 2023-24 θα τεθεί σε λειτουργία  και το δεύτερο hub, το Κέντρο Επιχειρησιακών Λειτουργιών και Υπηρεσιών.

Μάλιστα ο κ. Γκαριμπόλντι γνωστοποίησε πως οι νέες εγκαταστάσεις της Pfizer αποτελούν ήδη πόλο έλξης επιστημόνων οι οποίοι είχαν εγκαταλείψει τα προηγούμενα χρόνια τη χώρα και τώρα επιστρέφουν στη Θεσσαλονίκη από ΗΠΑ, Γερμανία, Ολλανδία και Ελβετία για να εργαστούν στον φαρμακευτικό κολοσσό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα