Στον τρόπο εφαρμογής του click away αναφέρθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, χρησιμοποιώντας μάλιστα τον όρο «παράδοση εκτός». Όπως είπε «ουδέποτε ισχυριστήκαμε ότι αυτός ο τρόπος θα ισοφαρίσει τη ζημία του εορταστικού τζίρου. Για αυτό και είπαμε ότι οι επιχειρήσεις που θα κάνουν χρήση αυτής της μεθόδου θα εξακολουθούν να νοούνται κλειστές ως κλειστές με κρατική εντολή και θα λαμβάνουν όλα τα ωφελήματα που ελάμβαναν μέχρι εχθές ως απολύτως κλειστές».

Μιλώντας στη Βουλή σημείωσε πως οι επιχειρήσεις “θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν έστω κάποιο τζίρο από εκεί που έκαναν μηδέν. Να εξυπηρετήσουν κάποιους πελάτες από εκεί που έκαναν μηδέν. Και να μπορέσουν με αυτό τον τρόπο να παραμείνουν σε επαφή με τους πελάτες τους και με το εμπόριο και να μην σβήσει τελείως το εμπόριο χωρίς να θέτουμε σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία”. Εξαπέλυσε βέλη στην αντιπολίτευση λέγοντας πως «αντί να πείτε μπράβο, βγαίνετε μπροστά και λαϊκίζετε λες και υπήρχε καμία μαγική λύση την οποία δεν εφαρμόσαμε».

Ο υπουργός Ανάπτυξη στην ομιλία του στη Βουλή – που έγινε παρουσία του πρωθυπουργού- αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί σε μεγάλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, που επιστρέφουν σε αυστηρό lockdown. Εστιάζοντας στην ανάγκη να προστατεύει η δημόσια υγεία.

Όσον αφορά στην πρώτη καραντίνα είπε πως τη μέρα με τη μεγαλύτερη διαδικτυακή, ηλεκτρονική και τηλεφωνική παραγγελία διακινήθηκαν μέσα από τις εταιρείες των ταχυμεταφορών 150.000 πακέτα. Ωστόσο μέσα στην καραντίνα του Νοεμβρίου έχουμε σταθερά την ημέρα 250.000 παραδόσεις. Δηλαδή 100.000 παραπάνω από το ρεκόρ του Μαρτίου και του Απριλίου, σταθερά. Και το Δεκέμβριο οι παραγγελίες έφτασαν τα 500.000 πακέτα την ημέρα.

Σημείωσε πως ως εναλλακτική λύση βρέθηκε η «παράδοση εκτός» και όπως είπε «οι πρώτες δύο μέρες παρότι ο καιρός ήταν εξαιρετικά κακός είναι περισσότερο από ενθαρρυντικές. Δεκάδες χιλιάδες παραγγελίες εκτελέστηκαν και εχθές και σήμερα περίπου οι διπλάσιες από εχθές».

Παράλληλα υπήρξε νέα σφοδρή αντιπαράθεση με το ΣΥΡΙΖΑ για την πορεία της οικονομίας και το μέγεθος της ύφεσης. «Τι απεδείχθη τελικά από τις ανακοινώσεις της ΕΛΣΤΑΤ κύριε Τσακαλώτε; Ότι η Ελλάδα στο τρίτο τρίμηνο αυτό που όλοι ξέραμε ότι θα είναι κακό τρίμηνο, είχε καλύτερη επίδοση από το δεύτερο τρίμηνο. Πήγαμε συγκριτικά καλύτερα από τις προβλέψεις. Γιατί; Γιατί η ελληνική οικονομία κράτησε. Γιατί τώρα η ελληνική οικονομία κράτησε, κύριε Τσακαλώτε; Μόνη της κράτησε; Η Κυβέρνηση δεν έκανε τίποτε για να κρατήσει; Περαστικοί ήμασταν εδώ;» σημείωσε.

Νωρίτερα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδης Τσακαλώτος είχε σημειώσει πως « τεχνολαϊκισμός της ΝΔ έχει κοντά ποδάρια» και είχε τονίσει ότι δεν θα μιλήσει για αριθμούς γιατί τον ξεπερνάει ο τρόπος που τους αντιλαμβάνεται και τους χειρίζεται η κυβέρνηση. Παράλληλα είχε υπογραμμίσει πως «λέει η ΝΔ ότι είναι το κόμμα των μεσαίων στρωμάτων. Όμως τα μικρά μαγαζιά δεν μπορούν να ανταγωνιστούν τα μεγάλα με τα μέτρα που παίρνετε. Δεν είναι όλοι απέναντι στην κρίση. Το click away δεν είναι ίδιο για όλους. Δεν έχουν όλοι επιταγές που σκάνε. Δεν έχουν όλοι την ίδια πρόσβαση σε ρευστότητα. Δεν έχουν όλοι οικονομίες κλίμακας για τεχνολογική επάρκεια Πολλά μαγαζιά θα κλείσουν. Πολλοί άνθρωποι δεν θα τα βγάλουν πέρα. Ή θεωρείτε ότι καλά κάνετε και αντιμετωπίζετε τις επιχειρήσεις το ίδιο γιατί πρέπει να κλείσουν 100,000-150,000 επιχειρήσεις; Αν είναι έτσι, βγείτε και πείτε το. Και δεν θα σας ξαναπώ λαϊκιστές για αυτό το θέμα. Θα σας πω Κοινωνικούς Δαρβινιστές».

Πηγή: euro2day.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα