Γεωργιάδης: Δεν υπάρχει περίπτωση χρήσης πυρηνικών από Ρωσία

από fimotro

Στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία αναφέρθηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξή του στα Παραπολιτικά 90,1.

«Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, επιταχύνει την ενοποίηση της Ευρώπης», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία επιταχύνει την ενοποίηση της Ευρώπης και επιταχύνει κατ’ αυτή την έννοια και τον προσανατολισμό το δικό μας. Μόνο να σκεφτείτε πόσα χρόνια οι ελληνικές κυβερνήσεις προσπαθούσαμε να επιτύχουμε κοινή ευρωπαϊκή αμυντική πολιτική και κοινή εξωτερική πολιτική για να επιτευχθεί αυτή σε τρεις μέρες εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία είναι εντυπωσιακό ιστορικό γεγονός» .

Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε πως δεν βλέπει λόγο να γίνουν εκλογές.

Παράλληλα τόνισε πως ντρέπεται για τις αιτιάσεις του ΣΥΡΙΖΑ περί δύο ιμπεριαλισμών.

Ακόμη σημείωσε πως η Ρωσία δεν μπορεί να κερδίσει την Ουκρανία και δεν είναι δυνατόν να απειλήσει το ΝΑΤΟ ενώ εκτίμησε πως δεν υπάρχει περίπτωση χρήσης πυρηνικών όπλων από τη Ρωσία.

«Η προειδοποίηση για τα πυρηνικά δεν είναι για να επιτεθεί στο ΝΑΤΟ. Στο Ρωσικό δόγμα του πολέμου αν απειληθεί η Ρωσία μπορεί να χρησιμοποιήσει πυρηνικά. Προφανώς ο Πρόεδρος Πούτιν σε μια στιγμή που είναι δύσκολη για αυτόν, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι έχει μπλέξει, ανεβάζει την κόντρα του και πετάει στο τραπέζι και την δήθεν χρήση πυρηνικών. Δεν πιστεύω ότι υπάρχει καμία περίπτωση χρήση πυρηνικών όπλων. Ούτε πιστεύω ότι έχουν τρελαθεί όλοι στη Ρωσία. Ο πρόεδρος Πούτιν πρέπει να πει ό,τι μπορεί για να κερδίσει έναν πόλεμο στον οποίο έχει μπλέξει αυτό δεν αφορά τον προσανατολισμό και τις αποφάσεις της Ελλάδος. Αυτή η στιγμή η Ελλάδα έχει στείλει αμυντικό οπλισμό και ανθρωπιστική βοήθεια στην Ουκρανία όπως έχουν κάνει δεκάδες άλλες ευρωπαϊκές χώρες» είπε χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα