Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Φωτιές άναψε το δημοσίευμα για την πολυπληθή αποστολή της ελληνικής κυβέρνησης στο Ορλάντο με με αφορμή την αξιολόγηση της χώρας μας από τον Οργανισμό Χρηματοπιστωτικής Δράσης (FATF) που θα διεξαχθεί από τις 16 έως και τις 21 Ιουνίου.

Και αυτό γιατί σύμφωνα με τον «ΒΗΜΑτοδότη» μέλη της ελληνικής αποστολής , συμπεριλαμβανομένης της Γενικής Γραμματέως Οικονομικής Πολιτικής Έλενας Παπαδοπούλου, θα παρέτειναν την παρουσία τους στις ΗΠΑ για λόγους αναψυχή.

Στα παραπάνω προσπάθησε να απαντήσει το το υπουργείο Οικονομικών αφήνοντας όμως πολλές γκρίζες ζώνες.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο αναφέρει ότι το ταξίδι της ελληνικής αποστολής στο Ορλάντο προγραμματίστηκε εδώ και δύο μήνες λόγω της αξιολόγησης της χώρας μας από τον Οργανισμό Χρηματοπιστωτικής Δράσης (FATF):

«Η προετοιμασία της πολύ αυστηρής αυτής αξιολόγησης, επικεφαλής της οποίας είναι η Γενική Γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής, κ. Έλενα Παπαδοπούλου, γίνεται συστηματικά τα τελευταία τρία χρόνια, σε συνεργασία με όλες τις εμπλεκόμενες αρχές (Αρχή ενάντια στο Ξέπλυμα Χρήματος, Τράπεζα της Ελλάδος, ΑΑΔΕ, Υπουργείο Εξωτερικών, Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, Υπουργείο Δικαιοσύνης, Ελληνική Αστυνομία κ.ά.). Η ελληνική αποστολή έχει καταφέρει ως τώρα να αναβαθμίσει σημαντικά τη θέση της χώρας στον τομέα αυτό, δεδομένου ότι κατόπιν της προηγούμενης αξιολόγησης το 2007, η Ελλάδα είχε μπει σε γκρίζα λίστα. Η Γενική Γραμματέας είναι προγραμματισμένο να επιστρέψει στην Αθήνα αμέσως μετά το πέρας της αποστολής, στις 24 Ιουνίου».

Η τελευταία παράγραφος όμως δεν συμφωνεί με την ενημέρωση που έχει αναρτηθεί στη Διαύγεια στις 5 Ιουνίου σχετικά με το ταξίδι της κ. Παπαδοπούλου στο Ορλάντο.

Η Διαύγεια ανέφερε πως η Έλενα Παπαδοπούλου δεν θα επέστρεφε στην Αθήνα αμέσως, αλλά θα παρέτεινε τη διαμονή της στο Ορλάντο για «προσωπικού λόγους» έως και την 1η Ιουλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών τονίζεται ότι αν και εφόσον μέλος της αποστολής θέλει να παρατείνει την διαμονή του στις ΗΠΑ τότε αυτό θ γίνει με δικά του έξοδα κάτι που δεν αναφέρεται στην διαύγεια και φαίνεται πως γίνεται τώρα η επισήμανση μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα