Γέμισαν τις παραλίες χιλιάδες Αθηναίοι

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News

Πολύς κόσμος στα νότια προάστια από πολίτες που πήγαν για μια ανάσα ελευθερίας

Πρώτη μέρα μετά την άρση της απαγόρευσης για τις μετακινήσεις από δήμο σε δήμο (που θα ισχύουν μόνο για τα Σαββατοκύριακα) και οι Αθηναίοι πήραν το αυτοκίνητό τους και έστειλαν μήνυμα με τον κωδικό 6 στο 13033 για να βγουν βόλτα στην παραλία. Στους δρόμους της πρωτεύουσας αλλά στην παραλιακή επικρατεί πανικός, αφού πλέον οι πολίτες μπορούν να στέλνουν μήνυμα στο 13033 και να μετακινούνται εντός του νομού ακόμη και με το αυτοκίνητό τους για να αθληθούν παρά την πανδημία του κορονοϊού και τα αυξημένα κρούσματα.

Ετσι, πολλοί ήταν αυτοί που εκμεταλλεύθηκαν την απόφαση της κυβέρνησης να επιτραπούν οι διαδημοτικές μετακινήσεις και πήγαν από τα βόρια προάστια της Αττικής στα νότια για να απολαύσουν τη θάλασσα λόγω και του καλού καιρού.

Δείτε φωτογραφίες από τον Φλοίσβο που δημοσίευσε το protothema.gr: 

5274718
5274729

 

IMG_3867
IMG_3868
IMG_3871
IMG_3872

Καβούρι:

IMG_3873
IMG_3874
IMG_3875

Υπενθυμίζεται ότι ελεύθερες διαδημοτικές μετακινήσεις, σημαίνει πρακτικά ότι πλέον, μπορούμε να μετακινηθούμε εκτός του δήμου διαμονής μας για σωματική άσκηση με αυτοκίνητο, στέλνοντας τον κωδικό 6 στο 13033. Ενω, λοιπόν, μέχρι σήμερα αν κάποιος έμενε, για παράδειγμα, στο Μαρούσι, μπορούσε να μετακινηθεί με το αμάξι του εκτός του δήμου του μόνο για 2 χιλιόμετρα, πλέον με τον κωδικό 6 μπορεί να μετακινηθεί εντός Περιφέρειας Αττικής όπου θέλει, ώστε να ασκηθεί.

Τι ισχύει για τις διαδημοτικές μετακινήσεις

Στο πλαίσιο αυτό, υπάρχει πλέον μία πληθώρα επιλογών για τους πολίτες προκειμένου να μπορούν να μετακινηθούν χωρίς χιλιομετρικό περιορισμό.

Οι περιπτώσεις αυτές είναι:

Για επίσκεψη σε ιατρό ή φαρμακείο στέλνοντας τον κωδικό 1 με SMS στο 13033.

Για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη ή συνοδεία ανηλίκων μαθητών από/προς το σχολείο στέλνοντας τον κωδικό 4 με SMS στο 13033.

Για άσκηση με ποδήλατο ή με τα πόδια από Δευτέρα έως Παρασκευή έως τις 21:00 στέλνοντας τον κωδικό 6 με SMS στο 13033.

Για άσκηση/περίπατο οπουδήποτε εντός νομού, ασχέτως τρόπου μετακίνησης, μόνο τα Σαββατοκύριακα στέλνοντας τον κωδικό 6 με SMS στο 13033. (Προϋπόθεση να βρίσκονται μαζί έως 3 άτομα ή μία οικογένεια).

Για επίσκεψη σε κομμωτήριο ή κέντρο αισθητικής οπουδήποτε εντός νομού για περιποίηση άκρων, στέλνοντας τον κωδικό 6 με SMS στο 13033.

Για επίσκεψη σε κατάστημα λιανικής στέλνοντας με SMS με το ονοματεπώνυμο στο 13032.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα