Γαλλία: Σαρώνει η πανδημία σε κέντρα διαμονής και μετανάστες

από fimotro

Οι προσβληθέντες από νέο κορονοϊό ξεπερνούν τον έναν στους δύο μεταξύ αυτών που ζουν υπό πολύ επισφαλείς συνθήκες, κυρίως μετανάστες, στην περιοχή του Παρισιού, σύμφωνα με τα αποτελέσματα μελέτης που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η μη κυβερνητική οργάνωση Γιατροί Χωρίς Σύνορα (MSF).

Με τις θετικές διαγνώσεις για COVID-19 να ανέρχονται σε 55% στα κέντρα διαμονής, τα κέντρα διανομής τροφίμων ή τις εργατικές εστίες όπου έκανε τεστ η μκο, υπάρχει μια “ιδιαίτερα υψηλή διασπορά της νόσου, κυρίως στις εστίες και τα κέντρα διαμονής”, υπογραμμίζεται στην έκθεση της MSF.

Η μελέτη που έκανε η μη κυβερνητική οργάνωση περιγράφεται ως η πρώτη που γίνεται στην Γαλλία και την Ευρώπη και επικεντρώνεται αποκλειστικά στο επίπεδο έκθεσης στον ιό μεταξύ αυτών που ζουν υπό πολύ επισφαλείς συνθήκες και αφορά κυρίως τους ξένους, οι οποίοι αποτελούν ποσοστό 90% του δείγματος των 818 ανθρώπων που υποβλήθηκαν σε τεστ για τον SARS-CoV-2 από την MSF.

“Τα αποτελέσματα δείχνουν τεράστια διασπορά. Ο βασικός λόγος είναι ο συγχρωτισμός και οι συνθήκες διαμονής που προκάλεσαν συρροές”, για παράδειγμα στα γυμναστήρια στα οποία δόθηκε καταφύγιο σε αυτούς τους ανθρώπους όταν άρχισε το γενικευμένο lockdown, σχολίασε η Κορίν Τορ, επικεφαλής της αποστολής για τη Γαλλία στους κόλπους της MSF.

Η έρευνα αυτή, η οποία έγινε από τις 23 Ιουνίου ως τις 2 Ιουλίου μαζί με το Epicentre, το επιδημιολογικό κέντρο που στεγάζει η MKO, αποκαλύπτει μεγάλες ανισότητες, ανάλογα με το είδος του τόπου στον οποίο έγιναν τα διαγνωστικά τεστ για τον νέο κορονοϊό. Ως εκ τούτου στα 10 κέντρα διαμονής στα οποία πραγματοποίησε τεστ η MSF, το ποσοστό των θετικών ανερχόταν σε 50,5%, έναντι 27,8% αυτών που βρέθηκαν θετικοί στα κέντρα διανομής τροφίμων και ποσοστού 88,7% στις δύο εργατικές εστίες μεταναστών στις οποίες έγιναν τεστ.

Στη Γαλλία, το ποσοστό των θετικών στον γενικό πληθυσμό κυμαίνεται ως επί το πλείστον μεταξύ 5 και 10%. Σύμφωνα με την υπηρεσία δημόσιας υγείας της Γαλλίας, στα τέλη της περασμένης εβδομάδας το ποσοστό αυτό ανερχόταν σε 8% και γύρω στο 12% στο Παρίσι, όπου βρίσκονται οι κύριοι χώροι τους οποίους κάλυψε στην έρευνά της η MSF.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα