Γαλάτσι: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο αστυνομικός που σκότωσε το πίτμπουλ

από fimotro

Μία φορά τον μήνα θα πρέπει να παρουσιάζεται στον ανακριτή ο αστυνομικός που σκότωσε σκύλο στο Γαλάτσι, μετά την απολογία του.

Ο κατηγορούμενος απολογήθηκε για το αδίκημα της ζωοκτονίας σε βαθμό κακουργήματος και σύμφωνα με πληροφορίες υποστήριξε πως δεν ήθελε να σκοτώσει το σκύλο.

Φέρεται μάλιστα να υποστήριξε ότι ήταν σε άμυνα, γιατί το ζώο του επιτέθηκε και τον δάγκωσε. Στον αντίποδα ο ιδιοκτήτης του σκύλου φέρεται να είπε πως είναι ψευδής ο ισχυρισμός του κατηγορούμενου αστυνομικού, ότι δηλαδή το σκυλί του επιτέθηκε και τον τραυμάτισε στο πόδι.

Θυμίζουμε ότι θύελλα έχει ξεσηκώσει η υπόθεση με τον πυροβολισμό ενός σκύλου από αστυνομικό σε ταράτσα στο Γαλάτσι. Η ΓΑΔΑ με ανακοίνωσή της υποστηρίζει ότι «ο αστυνομικός βρισκόταν σε άμυνα» ενώ η ιδιοκτήτρια του σκύλου μιλά για εν ψυχρώ δολοφονία.

Με ανακοίνωσή της η ΓΑΔΑ αναφέρθηκε στο περιστατικό που έλαβε χώρα το πρωί της Πέμπτης στο Γαλάτσι όπου και αστυνομικός πυροβόλησε σκύλο με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του. Σε αυτήν αναφέρει: «Πρωινές ώρες σήμερα, έγινε καταγγελία στο Κέντρο της Άμεσης Δράσης, σχετικά με τη διατήρηση και παραμονή δύο δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς (σκύλων) σε ταράτσα πολυκατοικίας στο Γαλάτσι.

Κατά την προσέλευση των αστυνομικών στο σημείο προς διερεύνηση των καταγγελλομένων, έλαβε χώρα φραστικό επεισόδιο μεταξύ του ιδιοκτήτη των σκύλων και της καταγγέλλουσας.

Στην προσπάθεια των αστυνομικών να αποκλιμακώσουν το περιστατικό, ένα από τα σκυλιά επιτέθηκε και δάγκωσε στο δεξί πόδι αστυνομικό, ο οποίος αμυνόμενος πυροβόλησε το σκύλο, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό.

Ο αστυνομικός διακομίστηκε σε νοσοκομείο, ενώ οι εμπλεκόμενοι προσήχθησαν στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών, που διενεργεί προανάκριση για το περιστατικό.

Από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής διατάχθηκε η διοικητική διερεύνηση της υπόθεσης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα