Γ. Αγγελοπούλου: Αναγκαιότητα να αναδειχθούν οι αγώνες και η προσφορά της Μακεδονίας

από fimotro

Η συμμετοχή της Θεσσαλονίκης στους εορτασμούς για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 και η ανάδειξη του ρόλου της στην Εθνική Παλιγγενεσία αποτέλεσαν το επίκεντρο της συνάντησης που είχε σήμερα (15/5) το μεσημέρι -στο δημαρχιακό Μέγαρο- ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, με την πρόεδρο της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη.

Παρούσα στη συνάντηση ήταν και η αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού, Μαρία Καραγιάννη.

«Υποδεχτήκαμε με μεγάλη χαρά την Πρόεδρο της Επιτροπής “Ελλάδα 2021″ στο δημαρχείο και στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Χαιρόμαστε πολύ για τη γόνιμη συνεργασία που έχουμε στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 χρόνων από την έναρξη του απελευθερωτικού αγώνα.

Μπορεί η Θεσσαλονίκη, η Κεντρική Μακεδονία, να απελευθερώθηκαν αρκετά χρόνια μετά το 1821, αλλά συνέβαλαν σημαντικά στους αγώνες για την Εθνική Παλιγγενεσία. Και ακριβώς αυτό θέλουμε να αναδείξουμε, τη συμμετοχή της Θεσσαλονίκης στους αγώνες αλλά συγχρόνως και όλα όσα προγραμματίζουμε για το μέλλον.

Διότι οφείλουμε να τιμούμε το παρελθόν, αλλά είναι επίσης σημαντικό να αντιμετωπίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία”, ανέφερε σε σχετικές δηλώσεις του ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Αντίστοιχα, η Πρόεδρος της Επιτροπής “Ελλάδα 2021” αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα να αναδειχθούν οι αγώνες και η προσφορά της Μακεδονίας, για την οποία είπε χαρακτηριστικά ότι μάτωσε.

«Στόχος μας είναι συγχρόνως να αναδειχθεί και η τωρινή προσπάθεια. Αυτή τη στιγμή στη Θεσσαλονίκη βλέπω εστίες καινοτομίας, έρευνα, επιχειρήσεις που ανθίζουν, γιατί έχουν έναν νέο προσανατολισμό, βλέπω μια προσπάθεια για εξωστρέφεια», ανέφερε η κυρία Αγγελοπούλου.

Με την ευκαιρία της επετείου των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση, ο Δήμος Θεσσαλονίκης πρόκειται να υλοποιήσει ένα έργο μεγάλης σπουδαιότητας για την ανάδειξη του πλούτου της Δημοτικής Βιβλιοθήκης και της Δημοτικής Πινακοθήκης.

Πρόκειται για το έργο «Ψηφιακή ανάδειξη, αξιοποίηση και προβολή της νεότερης άυλης και υλικής πολιτιστικής κληρονομιάς του Δήμου Θεσσαλονίκης».

Το οποίο έχει την έγκριση της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» και πρόκειται να χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του υπουργείου Εσωτερικών με το ποσό των 458.000 ευρώ.

«Εμείς στον δήμο Θεσσαλονίκης επιλέξαμε να αναδείξουμε τον πλούτο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης και Δημοτικής Πινακοθήκης και να παντρέψουμε το παλιό με το νέο. Στόχος μας είναι με την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών, με την ψηφιοποίηση και την ηλεκτρονική πρόσβαση να καταστήσουμε αυτά τα κειμήλια εθνικής ιστορικής σημασίας κτήμα όλων», ανέφερε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα