Φρένο στις πληρωμές χρεών από το Δημόσιο

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Φρένο ακόμα και στις περιορισμένες πληρωμές ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του δημοσίου δείχνουν τα νεότερα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, μέτωπο στο οποίο η τελευταίες έκθεση της Κομισιόν χαρακτήριζε τις επιδόσεις «απογοητευτικές».

Τα στοιχεία πληρωμών δείχνουν τον Απρίλιο, πληρωμές μόλις 2,3 εκατ. ευρώ στις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του δημοσίου (ήταν 47,3 εκατ. ευρώ τον Μάρτιο), μηδενικές πληρωμές εκκρεμών επιστροφών φόρου (σταθερά μηδενική η επίδοση επί των επιστροφών από τις αρχές του έτους, όσον αφορά στο πρόγραμμα εξόφλησης ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων, αν και τρέχουν οι πληρωμές απευθείας από την ΑΑΔΕ) και οριακές πληρωμές μόλις 12,1 εκατ. ευρώ στο μέτωπο των εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης (57,7 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα).

Με τις πληρωμές σε κατάσταση «παύσης» το δημόσιο συνεχίζει να σωρεύει νέες υποχρεώσεις, κυρίως στο μέτωπο των επιστροφών φόρου.

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί τον Απρίλιο, οι εκκρεμείς επιστροφές φόρου αυξήθηκαν στα 700 εκατ. ευρώ έναντι 417 εκατ. ευρώ τον Μάρτιο ενώ οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του δημοσίου περιορίστηκαν από τα 1,779 δισ. ευρώ σε 1,660 δισ. ευρώ, οδηγώντας σε αύξηση του αθροίσματος των υποχρεώσεων από τα 2,196 δισ. ευρώ σε 2,360 δισ. ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα