Φρένο από τον Μακρόν στις φήμες για κυβέρνηση εθνικής ενότητας

από fimotro

Το πρώτο τηλεοπτικό διάγγελμα του Γάλλου προέδρου μετά τις βουλευτικές εκλογές

Διεύρυνση της πολιτικής πλειοψηφίας με συμβιβασμούς, αλλά όχι σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας, έκανε λόγο σε διάγγελμά του ο Εμανουέλ Μακρόν.

Ο Γάλλος πρόεδρος, τόνισε πως στις συζητήσεις του με τους πολιτικούς αρχηγούς, όλοι απέρριψαν μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας η οποία, όπως πιστεύει και ο ίδιος «δεν δικαιολογείται μέχρι σήμερα. Πολλοί έχουν εκφράσει την επιθυμία τους να δράσουν σε σημαντικά ζητήματα, όπως η αγοραστική δύναμη ή η ασφάλεια. Είναι δυνατό να βρεθεί μια μεγαλύτερη και σαφέστερη πλειοψηφία για να δράσουμε. Ελπίζω λοιπόν, τις επόμενες εβδομάδες, ότι αυτή η πολιτική υπέρβαση θα συνεχιστεί με σαφήνεια και υπευθυνότητα. Εναπόκειται στις πολιτικές ομάδες να το πουν με πλήρη διαφάνεια».

Ο Μακρόν υπενθύμισε στους Γάλλους ότι στις 24 Απριλίου, «ανανεώσατε την εμπιστοσύνη σας στο πρόσωπό μου εκλέγοντάς με Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Στις 12 και 19 Ιουνίου εκλέξατε τους βουλευτές σας».

Τόνισε ότι δεν μπορεί να αγνοήσει τη μεγάλη αποχή «που μας υποχρεώνει όλους να δώσουμε περισσότερο νόημα και σαφήνεια στη μεγάλη δημοκρατική μας συνάντηση και ούτε μπορώ να αγνοήσω τα ρήγματα και τις βαθιές διαιρέσεις της χώρας μας που αντικατοπτρίζονται στη Γαλική Εθνοσυνέλευση».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα