Φόβοι στον ΣΥΡΙΖΑ για κάλπες μετά τα εμβόλια

από fimotro

Η νέα τροπή στην υπόθεση της Folli Follie φέρνει σημαντικές πολιτικές εξελίξεις

Οι ψύχραιμοι της Κουμουνδούρου ξέρουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα χάσει με διψήφια διαφορά

Σημαντικές εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό με εκπλήξεις και ανατροπές φέρνει η υπόθεση με τις αποκαλύψεις για την εμπλοκή στελεχών της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ στη Folli Follie, καθώς ο τότε πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας φέρεται να ήταν ενήμερος για τις μεθοδεύσεις. Οι αρνητικές εξελίξεις που αφορούν το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ αποτυπώθηκαν σήμερα κατά την επίσκεψη του Α. Τσίπρα, μια επίσκεψη στην οποία ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ήταν κακόκεφος και προβληματισμένος, όπως έλεγαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που τον συνόδευσαν στην περιοδεία. Και όλα αυτά χωρίς κανένας να γνωρίζει εάν υπάρχουν και άλλα στοιχεία που εμπλέκουν πρόσωπα από την παλαιά κυβέρνηση του Α. Τσίπρα ή από την Κουμουνδούρου την περίοδο που ήταν στην εξουσία της χώρας.

Ο βασικός πολιτικός φόβος του ΣΥΡΙΖΑ είναι να μην προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές αμέσως μετά τον μαζικό εμβολιασμό στη χώρα. Αυτό είναι το σενάριο που δεν θέλουν στην Κουμουνδούρου και γι αυτό δεν επιθυμούν στην ατζέντα της αντιπαράθεσης να υπάρχει η σκανδαλολογία που καλύπτει την καθημερινότητα των πολιτών και τις εξελίξεις με τους θανάτους και τους διασωληνωμένους στις ΜΕΘ.

Ο Τσίπρας έχει ενημερωθεί από δυο δημοσκόπους για τις πραγματικές τάσεις της κοινής γνώμης

Οι ψύχραιμοι της Κουμουνδούρου ξέρουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα χάσει τις εθνικές εκλογές με διψήφια διαφορά. Το ζητούμενο γι αυτούς είναι μόνο το ποσοστό της ΝΔ. “Θα πιάσει το 40% για να είναι κοντά στην αυτοδυναμία ή θα πέσει με αποτέλεσμα να προκηρύξει ο Μητσοτάκης και νέες εκλογές αμέσως μετά;”, αναρωτιούνται οι μετριοπαθείς του ΣΥΡΙΖΑ. Η εικόνα πάντως που αντικατοπτρίζει αυτή την περίοδο το πολιτικό σκηνικό έχει ήδη μεταφερθεί στον Α. Τσίπρα από δυο δημοσκόπους συνεργάζονται μαζί του. Τον έχουν ενημερώσει ότι δεν υπάρχει περίπτωση να κλείσει η ψαλίδα κάτω από τις 10-12 μονάδες υπέρ της ΝΔ, εάν οι εκλογές γίνουν τους επόμενους μήνες. Κατά συνέπεια εκτός από τις δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας ο Α. Τσίπρας έχει ο ίδιος άποψη από τα στοιχεία που του παρουσιάζουν οι δημοσκόποι από τις κυλιόμενες μετρήσεις.

Ως προς την ουσία των αποκαλύψεων η PwC κάνει χρήση μηνύματος ηλεκτρονικής αλληλογραφίας με ημερομηνία 9 Μαίου 2018, αποστολέα τον Διευθυντή Ασφάλειας του Ομίλου και παραλήπτη τον Τζώρτζη Κουτσολιούτσο στο οποίο γίνεται αναφορά στο γραφείο του τότε πρωθυπουργού το οποίο κατά τον συντάκτη έχει δώσει οδηγία ώστε να βοηθεί η FFG έναντι των ελέγχων της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.
Η ελεγκτική εταιρία τονίζει στην έκθεση της πως τα στοιχεία που επικαλείται εγείρουν υποψίες για ενδεχόμενη άσκηση πολιτικής επιρροής στην διαχείριση του οικονομικού σκανδάλου ωστόσο τονίζει πως δεν κατέστη δυνατόν να επιβεβαιωθεί, εάν τα γεγονότα που περιγράφονται έλαβαν χώρα ή εάν ήταν ενέργειες που συζητήθηκαν και ο υπάλληλος της εταιρείας αναφέρει πως πραγματοποιήθηκαν.
Η επίμαχη ηλεκτρονική επιστολή, που θα αξιολογηθεί από τον αρμόδιο Εισαγγελέα, αναφέρει μεταξύ άλλων “Κύριε Τζώρτζη, θα ήθελα να σας ενημερώσω για τα σημερινά αποτελέσματα της κινητοποίησης μας.

Η οδηγία από ψηλά είναι να συνδράμουνε τον Όμιλο.
Αυτή είναι η θέση του Μαξίμου. Ενημερώθηκε και ο Πρωθυπουργός”.
Κατά τον υπάλληλο του Ομίλου, όπως αναφέρει στο επίμαχο κείμενο, συγκεκριμένος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ενημέρωσε τον τότε πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για την “οδηγία από ψηλά” ενώ ενημερώθηκε και ο αντιπρόεδρος της Ελεγκτικής Αρχής του ΧΑΑ.
Να σημειωθεί πως η υπόθεση της FFG ουσιαστικά ξεκίνησε στις 4 Μαίου 2018 οπότε και δημοσιοποιήθηκε το περίφημο report του αμερικανικού επενδυτικού κεφαλαίου Quintessential Capital Management (QCM) στο οποίο αναφέρονταν πως οικονομικά στοιχεία της Folli Follie Group πιθανόν δεν ήταν ακριβή .
Στις 7 Μαίου 2018 η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς είχε καλέσει την εταιρία κοσμημάτων να αναθέσει σε ανεξάρτητη διεθνή ελεγκτική εταιρία οικονομικό έλεγχο.
Στα τέλη του μήνα είχε ανασταλεί η διαπραγμάτευση της μετοχής της Folli Follie.

Όπως προκύπτει από την έκθεση της  Price Waters House Coopers, το επίμαχο email με ημερομηνία 9 Μαίου 2018 από τον Διευθυντή Ασφαλείας στον Τζώρτζη Κουτσολιούτσο αναφέρει τα εξής:
«Κύριε Τζώρτζη, θα ήθελα να σας ενημερώσω για τα σημερινά αποτελέσματα της κινητοποίησης μας.
Η οδηγία από ψηλά είναι να συνδράμουνε τον Όμιλο.
Αυτή είναι η θέση του Μαξίμου. Ενημερώθηκε και ο Πρωθυπουργός. Ο κος Μπαλαούρας έστειλε μήνυμα στον κο Γκότση και του ανέφερε την κατάσταση.
Προσωπική επικοινωνία έγινε με τον Αντιπρόεδρο από τον κο Λαζαρίδη.
Είπε και ο κος Τρουλίνος να μην βγει Ανακοίνωση και να πάμε στις 1615 για να συζητήσουμε μαζί τους για να έχουμε μία κοινή γραμμή (αυτοί και εμείς).
Ότι και να τους πουν στην επιτροπή μπορούμε να επέμβουμε».

Σ.Σ. Fimotro: Οι τελευταίες πολιτικές εξελίξεις φαίνεται ότι θα φέρουν εκπλήξεις. Ποιες θα είναι αυτές; Θα φανεί μετά τις γιορτές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα