Φόβοι για κλοπή οπλισμού από στρατόπεδα

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Η ΕΛΑΣ προειδοποιεί το Πεντάγωνο για χτύπημα λόγω Κουφοντίνα

Κατεπείγον εμπιστευτικό έγγραφο της ΕΛ.ΑΣ. – που αποκαλύπτουν «ΤΑ ΝΕΑ» και ο Βασίλης Λαμπρόπουλος -προειδοποιεί για επιθέσεις σε στρατιωτικούς στόχους και ενδεχόμενη αρπαγή όπλων, ρουκετοβόλων κι εκρηκτικών! Κι αυτό με τον φόβο τροφοδότησης κι επανεμφάνισης μιας νέας… α λα 17 Νοέμβρη οργάνωσης λόγω της εξέλιξης της υγείας του Δημήτρη Κουφοντίνα. Με τον κίνδυνο να υπάρξουν ανταποδοτικές, αιματηρές επιθέσεις σε μια αναβίωση του εγχώριου «αντάρτικου πόλης» έπειτα από δύο χρόνια σιωπής. Με τον φόβο των επιτελών της ΕΛ.ΑΣ. η δημιουργία μιας νέας ένοπλης οργάνωσης να ξεκινήσει με την αρπαγή όπλων κι εκρηκτικών. Με μια δηλαδή πιθανή επανάληψη των κλοπών οπλισμού το 1989 από το στρατόπεδο του Συκουρίου στη Λάρισα και το 1977 από εκείνο της Ελευθερούπολης Καβάλας, οι οποίοι κατέληξαν στην κατοχή μελών ένοπλων οργανώσεων (ΕΛΑ, 17 Νοέμβρη κ.λπ.). Κι ενώ ήδη έχει ουσιαστικά αρχειοθετηθεί, χωρίς να διαπιστωθεί τι ακριβώς συνέβη, η κλοπή αντιαρματικών όπλων, χειροβομβίδων από ναυτική βάση στη Λέρο, η οποία διαπιστώθηκε τον Σεπτέμβριο του 2019.

Το έγγραφο της ΕΛ.ΑΣ., ενδεικτικό του φόβου και της επιφυλακής των Αρχών ασφαλείας, συντάχθηκε στις 26 Φεβρουάριου 2021, περίπου στην 50ή ημέρα της απεργίας πείνας του «Λουκά» της 17 Νοέμβρη, κι έχει τίτλο «Εντατικοποίηση μέτρων ασφαλείας περιμετρικά στρατιωτικών μονάδων, εγκαταστάσεων, σχηματισμών και κτιρίων». Οπως ενδεικτικά σημειώνεται, «ενόψει της επικρατούσας και εξελισσόμενης εσωτερικής επικαιρότητας παρακαλείσθε όπως από της λήψεως της παρούσης και για όσο χρονικό διάστημα κρίνετε αναγκαίο εντείνετε κι αυξήσετε τα αστυνομικά μέτρα περιμετρικά των στρατιωτικών μονάδων, εγκαταστάσεων (αποθήκες οπλισμού, πυρομαχικών κ.λπ.), σχηματισμών έως και στρατιωτικών κτιρίων που βρίσκονται εκτός αυτών προς πρόληψη και αποτροπή οποιοσδήποτε έκνομης ενέργειας εις βάρος του υπηρετούντος εκεί προσωπικού και των εν λόγω κτιρίων κι εγκαταστάσεων ή πράξης ακτιβιστικού χαρακτήρα»!

Ακολούθως στο έγγραφο της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. προς τις αρμόδιες αστυνομικές υπηρεσίες επισημαίνεται «σε συνεργασία με τις κατά τόπο αρμόδιες στρατιωτικές Αρχές προς επίτευξη ίου επιδιωκόμενου σκοπού εκδηλώσετε και οποιοδήποτε κατά την κρίση σας πρόσθετο μέτρο το οποίο θα συμβάλει στην επαύξηση του βαθμού ασφαλείας των στρατιωτικών εγκαταστάσεων».

Υψηλόβαθμα στελέχη της Λεωφόρου Κατεχάκη φοβούνται ότι η επιδείνωση της υγείας του Δημ. Κουφοντίνα ή άλλη εξέλιξη ίσως οδηγήσει στη δημιουργία μιας νέας ένοπλης οργάνωσης που μπορεί να λάβει το όνομά της από το ηγετικό μέλος της 17 Νοέμβρη και ίσως προσπαθήσει να «μιμηθεί» τη δράση της. Κι αυτό γιατί οι 5-6 ένοπλες οργανώσεις που έχουν εμφανιστεί τα τελευταία χρόνια, όπως ο Επαναστατικός Αγώνας, η Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών, η Επαναστατική Αυτοάμυνα, η Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς και άλλες, φέρεται να έχουν εξαρθρωθεί ή αδρανοποιηθεί, ενώ η τελευταία βομβιστική επίθεση μεγάλου βεληνεκούς είναι αυτή που είχε σημειωθεί στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι, από την Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών, τον Δεκέμβριο του 2018. Ετσι λοιπόν δεν μπορεί ν’ αποκλεισθεί η απόκτηση οπλισμού να είναι πρώτο μέλημα της νέας ομάδας ενόπλων.

Με αλεξίσφαιρα αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. και δικαστικοί

Με αλεξίσφαιρα κυκλοφορούν υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και δικαστικοί κι άλλοι με τον φόβο μιας ένοπλης επίθεσης, λόγω της εξέλιξης της υγείας του απεργού πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα και του ενδεχόμενου «ανταποδοτικής» ένοπλης επίθεσης, ανά πάσα στιγμή.

Με συνεχή έγγραφά της η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. ζητά από αστυνομικούς τη συνεχή λήψη μέτρων αυτοπροστασίας προκειμένου να αποφευχθεί επίθεση στα σπίτια τους ή σε άλλους χώρους όπου κινούνται ιδιωτικά. Ακόμη ζητείται η συνεχής φρούρηση τουλάχιστον 1.000 στόχων στην Αττική. Ομως φαίνεται ότι πολλοί διοικητές κρίσιμων υπηρεσιών ή δικαστικοί έχουν προμηθευθεί -κυρίως ιδιωτικά -αλεξίσφαιρα γιλέκα ή ειδικούς θωρακισμένους χαρτοφύλακες για την προστασία τους από μια επίθεση με όπλα ή βόμβες. Επιπλέον νέες εντολές έχουν δοθεί για ελέγχους της αλληλογραφίας με τον φόβο αποστολής δεμάτων βομβών. Σε ένα αυξανόμενο κλίμα ανησυχίας και με την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. να ζητά γενική επιφυλακή, αύξηση των περιπολιών, φρούρηση των αστυνομικών υπηρεσιών και αποφυγή τηλεφωνημάτων-παγίδες στο επιχειρησιακό κέντρο της ΓΑΔΑ.

Τρεις μεγάλες κλοπές οπλισμού

Μέχρι στιγμής είναι γνωστό ότι από τις περίπου 30 καταγραφείσες κλοπές στρατιωτικού υλικού μετά το 1975 (εκτιμάται ότι υπάρχουν δεκάδες που δεν έχουν εντοπισθεί ή δεν έχουν δημοσιοποιηθεί) τουλάχιστον τρεις σχετίζονται με εξοπλισμό ενόπλων οργανώσεων και αιματηρές επιθέσεις.

1977: Η κλοπή στην Ελευθερούπολη Καβάλας

Παραμονές Χριστουγέννων του 1977, ομάδα αγνώστων εισήλθε από αφύλακτη μάντρα στο 645 ΜΤΠ της Ελευθερούπολης Καβάλας (στρατόπεδο Νάτσιου) και έκλεψε 36 αχρησιμοποίητα 45άρια. Τον Νοέμβριο του 1986, αποκαλύφθηκε εξαιτίας… χαλασμένων υδραυλικών και μιας μικρής πλημμύρας γιάφκα στην οδό Καλαμά στα Σεπόλια, που ανήκε στην οργάνωση Αντικρατική Πάλη του Χρήστου Τσουτσουβή, ο οποίος είχε πέσει νεκρός τον Μάιο του 1985 σε συμπλοκή με τρεις αστυνομικούς – έχασαν και αυτοί τη ζωή τους-στου Γκύζη. Ο Χρήστος Τσουτσουβής επιχειρήθηκε να συνδεθεί εκ των υστέρων με επιθέσεις του ΕΛΑ, της 17Ν, την οργάνωση Ιούνης 78, αλλά και με αιματηρή ληστεία σε σουπερμάρκετ. Στη γιάφκα των Σεπολίων είχαν ανακαλυφθεί και έξι 45άρια, τα οποία οι Αρχές πιστεύουν ότι προήλθαν από το στρατόπεδο Νάτσιου. Τα υπόλοιπα δεν βρέθηκαν ποτέ, ενώ υπήρχε το σενάριο ότι και το «ιστορικό» 45άρι της 17 Νοέμβρη (δεν έχει εντοπισθεί) προερχόταν από αυτή την κλεμμένη παρτίδα.

1989: Η κλοπή στο Συκούριο

Ακολουθεί τον Δεκέμβριο του 1989 η κλοπή από μέλη της 17Ν στο στρατόπεδο του Συκουρίου. Τότε πολυμελής ομάδα της 17 Νοέμβρη, στην οποία συμμετείχε και ο Δημήτρης Κουφοντίνας, έπειτα από πολύμηνη παρακολούθηση εισέβαλε σε δύο αποθήκες πυρομαχικών και απέσπασε με πάσα ευκολία 113 ρουκέτες, επτά χιλιάδες φυσίγγια και χειροβομβίδες. Μεγάλο μέρος των ρουκετών βρέθηκαν από την Αστυνομία στις γιάφκες των οδών Δαμάρεως και Πάτμου όπου ανακαλύφθηκαν σχεδιαγράμματα επιθέσεων και σε άλλες στρατιωτικές μονάδες.

1990: Η κλοπή στο στρατόπεδο της Πελοποννήσου

Τον Νοέμβριο του 1990, η ΕΛ.ΑΣ. είχε ανακαλύψει διαμέρισμα στην οδό Μαυρίκιου στα Εξάρχεια, το οποίο ανήκε σε μέλη της οργάνωσης Επαναστατική Αλληλεγγύη. Εκεί βρέθηκαν 17 νάρκες κατά προσωπικού, τρεις αντιαρματικές νάρκες, οκτώ αμυντικές χειροβομβίδες, για τις οποίες αποκαλύφθηκε εκ των υστέρων ότι πιθανόν είχαν κλαπεί, άγνωστο με ποιον τρόπο, από στρατόπεδο της Πελοποννήσου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα