Φοβάται ο Τσίπρας τον Πολάκη και δεν καταδικάζει τις αθλιότητές του

από fimotro

Με την δικαιοσύνη να διεξάγει ποινική έρευνα για την ανάρτηση Πολάκη (και άλλων μεταξύ των οποίων υποψήφιοι επίσης με τον ΣΥΡΙΖΑ) τον πολιτικό κόσμο σύσσωμο, τους δημοσιογράφους (όχι απαραίτητα στο σύνολό τους) και τους δικαστικούς λειτουργούς να καταγγέλλουν σε όλους τους τόνους τις προγραφές τις οποίες έκανε ο βουλευτής και στενός συνεργάτης του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η σιωπή του Αλέξη Τσίπρας είναι εκκωφαντική.

Και μπορεί πηγές και κύκλοι της Κουμουνδούρου να διαρρέουν ότι η απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να τεθεί ο Παύλος Πολάκης εκτός εκλογικής μάχης και ψηφοδελτίων είναι ειλημμένη, εν τούτοις ο ίδιος δεν έχει κάνει την παραμικρή δήλωση και αναφορά στο μείζονος σημασία για το ίδιο το πολίτευμα θέμα που ανέκυψε από την αισχρή ανάρτησή του συνεργάτη του.

Ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ σιωπούν επισήμως. Αποφεύγουν την παραμικρή αναφορά. Οι διαρροές των κύκλων κάνουν λόγο γενικά ότι τίθεται εκτός ψηφοδελτίων… μόνος του. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κινείται στη γραμμή που κινήθηκε εδώ και 10 χρόνια αναφορικά με το θέμα του Παύλου Πολάκη λέγοντας κατά διαστήματα ότι έτσι εκφράζεται ο αψύς Κρητικός. Ο Παύλος Πολάκης έκανε αυτό που κάνει πάντα. Κωδικοποίησε τα όσα ο ΣΥΡΙΖΑ και ο επικεφαλής του πρεσβεύουν και έχουν καθορίσει και ως κεντρική πολιτική γραμμή στο δρόμο για τις εκλογές.

Οι αντιδράσεις όμως αυτή τη φορά είναι μεγάλες. Εντός και εκτός ΣΥΡΙΖΑ. Η επικήρυξη προσώπων, δικαστών, δημοσιογράφων και δημοσίων λειτουργών που έκανε ενόχλησαν ακόμη και συντρόφους έστω και αν αποτελούν χρόνια άσπονδους φίλους του. Και όμως ο Αλέξης Τσίπρας δεν βρήκε να πεί επισήμως μια κουβέντα.

Η παραπομπή στα όργανα που θα συνεδριάσουν την Τρίτη ή την Τετάρτη και βλέπουμε, τα περί απόφασης που έχει ληφθεί να είναι εκτός ψηφοδελτίων δεν αλλάζουν τίποτα στην εικόνα που έχει ήδη διαμορφωθεί. Για λόγους που ο ίδιος γνωρίζει ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε τη σιωπή και τη διά των διαρροών έκφραση δυσφορίας.

Το εντυπωσιακότερο είναι πως οι διαρροές κάνουν λόγο για διαγραφή από τα ψηφοδέλτια και όχι από τον ΣΥΡΙΖΑ συνολικά κάτι που σημαίνει ότι επιλέγεται μια επικοινωνιακή διαχείριση δεδομένου ότι ο Παύλος Πολάκης αποτέλεσε και συνεχίζει να αποτελεί το άλλο πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα. Μια ακραία εκδοχή που ως μεγάφωνο αναμεταδίδει σε υψηλότερους τόνους αυτά που ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης περιγράφει στις ομιλίες και τις παρεμβάσεις του.

Άλλωστε ο Παύλος Πολάκης το ξεκαθάρισε. Με πηγές δεν ανοίγει διάλογο. Και θα τα πεί «ΟΛΑ» στα όργανα του κόμματος όπου αναμένεται να μιλήσει όπως λέει ο ίδιος.

Το ότι στο τέλος της ημέρας θα αναγκαστεί (τουλάχιστον όπως όλα δείχνουν) να θέσει εκτός ψηφοδελτίων τον Παύλο Πολάκη ο Αλέξης Τσίπρας ενδεχομένως να έχει μετατραπεί σε μονόδρομο με βάση τις εξελίξεις. Αν θα τον θέσει και εκτός ΣΥΡΙΖΑ αυτό εξετάζεται. Πολύ δε περισσότερο όταν αποτελεί έναν εκ των στενών, στενότερων συνεργατών του κάτι που και ο ίδιος δείχνει να αφήνει να εννοείται στις αναρτήσεις του.

Το ότι δεν υπήρξε όμως άμεση και σαφής καταδίκη της φασιστικού περιεχομένου ανάρτησης με τις προγραφές και την έμμεση επικήρυξη συγκεκριμένων δικαστικών και δημοσιογράφων καθώς και τραπεζικών αλλά και δημοσίων λειτουργών με τις φωτογραφίες και τα ονόματά τους προκαλεί ερωτήματα. Που δεν απαντώνται στα όργανα ενός κόμματος…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα