Φωτιές: Οι Ρουμάνοι πυροσβέστες διαψεύδουν δημοσιεύματα με δήθεν δηλώσεις τους

από fimotro

«Εγώ και οι συνεργάτες μου δεν δηλώσαμε ότι οι δασικές φωτιές που αναπτύχθηκαν στην περιοχή που εμείς επιχειρούσαμε, κάτω από την καθοδήγηση του συνδέσμου μας, αξιωματικού στην Ελλάδα, θα μπορούσαν να σβηστούν σε μια μέρα».

Οι Ρουμάνοι πυροσβέστες που επιχειρούν τα πύρινα μέτωπα της Εύβοιας, με επιστολή τους διαψεύδουν δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι ο διοικητής τους είπε πως «η φωτιά θα μπορούσε να σβήσει σε μια μόνο μέρα».

Η επιστολή που υπογράφεται από τον διοικητή των Ρουμάνων πυροσβεστών που έχουν φτάσει στην Ελλάδα, Φλόριν Ποπ απευθύνεται στους Νίκο Χαρδαλιά και Βασίλειο Παπαγεωργίου. Ο Ρουμάνος διοικητής, τονίζει μεταξύ άλλων πως «Θα ήθελα να εκφράσω τη βαθιά μου λύπη για το λάθος μήνυμα που εμφανίστηκε σε άρθρο από το militaire.gr, το οποίο δημοσιεύθηκε στις 10 Αυγούστου του 2021, στις 20:13».

Στη συνέχεια χαρακτηρίζει τη δήθεν δήλωσή του «τεράστιο ψέμα» και αναφέρει ότι αυτό επηρεάζει την εξαιρετική συνεργασία και τις κοινές προσπάθειες που γίνονται για να περιοριστούν οι φωτιές.

«Το άρθρο δεν έχει τίποτα να κάνει με όσα δηλώσαμε εγώ και οι συνεργάτες μου», προσθέτει. Τονίζει ότι τίποτα από αυτά που αναφέρονται στο άρθρο δεν ταιριάζει με αυτά που δήλωσαν οι Ρουμάνοι πυροσβέστες.

Ανάμεσα σε άλλα, αναφέρει: «Εγώ και οι συνεργάτες μου δεν δηλώσαμε ότι οι δασικές φωτιές που αναπτύχθηκαν στην περιοχή που εμείς επιχειρούσαμε, κάτω από την καθοδήγηση του συνδέσμου μας, αξιωματικού στην Ελλάδα, θα μπορούσαν να σβηστούν σε μια μέρα. Εμείς επιχειρούσαμε στην περιοχή ανάμεσα στο Σπαθάρι και στα Καλύβια στην Εύβοια έτσι ώστε να κρατήσουμε το μέτωπο και να σβήσουμε την πυρκαγιά».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα