Φωτιά στη Λέσβο: Νέα αναζωπύρωση – Εκκένωνεται το χωριό Βρίσα

από fimotro

Το χωριό είχε αλύπητα χτυπηθεί τον Ιούλιο του 2017 από τον ισχυρό σεισμό

Νέα αναζωπύρωση έχει υπάρξει στη φωτιά που μαίνεται στη Λέσβο και έχει σταλεί μήνυμα από το 112 για εκκένωση του χωριού Βρίσα.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο πολιτικής προστασίας της Δυτικής Λέσβου, Ανδρέα Αξή, το χωριό -που είχε χτυπηθεί από μεγάλο σεισμό πριν μερικά χρόνια- απαριθμεί περίπου 200 κατοίκους, οι οποίοι εκκενώνονται προς τον Πολιχνίτο. Όπως είπε ο ίδιος, τα Βατερά δεν απειλούνται πλέον.

Όπως αναφέρει ο ιστότοπος stonisi.gr, με απόφαση του Δημάρχου Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρου μετά από εισήγηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας εκκενώνεται ο οικισμός της Βρίσας. Το χωριό που είχε αλύπητα χτυπηθεί τον Ιούλιο του 2017 από τον ισχυρό σεισμό.

Και του οποίου οι κάτοικοι όσοι επέστρεψαν αποκαθιστώντας τις ζημιές που είχαν υποστεί υποχρεώνονται να ξαναεγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Την ίδια ώρα και έχοντας ελεγχθεί όλα τα υπόλοιπα μέτωπα της φωτιάς που ξέσπασε χθες στις 10 το πρωί η μάχη επικεντρώθηκε στο μέτωπο της Βρίσας το οποίο κινείται προς την περιοχή των Βασιλικών. Εκεί πεζοπόρα τμήματα της Πυροσβεστικής, εθελοντές, κάτοικοι αλλά και επισκέπτες της περιοχής δίνουν πραγματικά μάχη με την πύρινη λαίλαπα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα