Φαρμακείο είχε κάνει ψευδή δήλωση για 2.198 rapid test

από fimotro

Ενώπιον απάτης βρέθηκαν οι ελεγκτές που έκαναν έρευνα σε φαρμακείο, στο πλαίσιο των ελέγχων για την τήρηση των μέτρων κατά του κορωνοϊού.

Το κλιμάκιο Επιθεωρητών-Ελεγκτών της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας σε συνεργασία με Αξιωματικούς της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας διαπίστωσαν ότι από το σύνολο των rapid test που «πέρασαν» στο Εθνικό Μητρώο Ασθενών Covid-19 είχαν γίνει 2.198 καταχωρίσεις, για τις οποίες δεν αποδείχθηκε η προμήθεια του αντίστοιχου αριθμού τεστ.

Σύμφωνα με την Εθνική Αρχή Διαφάνειας, ο ιδιοκτήτης του φαρμακείου, για να δικαιολογήσει τον μεγαλύτερο αριθμό αποτελεσμάτων τεστ που καταχωρήθηκαν, προσκόμισε εκ των υστέρων τιμολόγιο αγοράς με εμπορική ονομασία που δεν εμφανίζεται ωστόσο στο σύνολο των αγορών της φερόμενης ως προμηθεύτριας εταιρείας για την επίμαχη περίοδο.

Προκύπτει δε και σχετική αλλοίωση συγκεκριμένων φορολογικών στοιχείων. Η Έκθεση Ελέγχου έχει ήδη διαβιβαστεί στον Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών για ποινική αξιολόγηση των διαλαμβανομένων σε αυτήν, καθώς και στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε) για έλεγχο φορολογικών παραβάσεων.

Το φαρμακείο οφείλει εντός ορισμένου χρονικού διαστήματος, να αποδεικνύει την προμήθεια ανάλογου αριθμού ιατροτεχνολογικών προϊόντων διενέργειας rapid test. Ως εκ τούτου, το κλιμάκιο των ελεγκτών πραγματοποίησε επιτόπιο έλεγχο στο φαρμακείο, έκαναν επισκόπηση της διενέργειας των διαγνωστικών ελέγχων, κατέγραψαν τη φυσική αποθήκη για ιατροτεχνολογικά προϊόντα rapid test και παρέλαβαν τα φορολογικά παραστατικά προμήθειας για το ελεγχόμενο διάστημα καθώς και τα δελτία ημερήσιας κίνησης Ζ της φορολογικής ταμειακής μηχανής (Φ.Τ.Μ.).

Επιπλέον συντάχθηκε έκθεση εξέτασης-κατάθεσης του υπεύθυνου φαρμακοποιού. Οι ελεγκτές παρέλαβαν επίσης από τις προμηθεύτριες εταιρείες δεδομένα φορολογικών παραστατικών σχετικά με την διακίνηση από αυτές των rapid test αντιγόνου COVID-19, προς το συγκεκριμένο φαρμακείο, προκειμένου να γίνει διασταύρωση στοιχείων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα