Φάουτσι: Εκπληκτική η αποτελεσματικότητα του εμβολίου της Pfizer

από fimotro

Ο Άντονι Φάουτσι, διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Λοιμωδών Νόσων των ΗΠΑ και σύμβουλος του Λευκού Οίκου για την πανδημία, χαρακτήρισε «εκπληκτικό» το ποσοστό αποτελεσματικότητας του υπό εξέλιξη εμβολίου των Pfizer.

Οι Pfizer και BioNTech ανακοίνωσαν ότι τα πρώτα στοιχεία από το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού δείχνουν ότι είναι περισσότερο από 90% αποτελεσματικό. Η αποκαλούμενη ενδιάμεση ανάλυση εξέτασε τις πρώτες 94 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις Covid-19 ανάμεσα σε περισσότερους από 43.000 εθελοντές, που έλαβαν είτε δύο δόσεις του εμβολίου είτε εικονικό φάρμακο. Διαπίστωσε ότι λιγότερο από 10% των μολύνσεων ήταν σε συμμετέχοντες που είχαν λάβει το εμβόλιο. Περισσότερο από το 90% των κρουσμάτων ήταν σε άτομα που έλαβαν εικονικό φάρμακο.

Όπως μεταδίδει το Bloombrerg, ο κ. Φάουτσι υποστήριξε ότι το εμβόλιο της Pfizer θα έχει μεγάλο αντίκτυποστις προσπάθειες για την καταπολέμηση της πανδημίας.

Ο ίδιος ανέφερε ότι και το εμβόλιο της Moderna μπορεί να έχει παρόμοια αποτελέσματα με αυτό της Pfizer.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα