Φανή Χαλκιά για την υπόθεση ντόπινγκ: Δεν νομίζω ότι ήμουν εκνευρισμένη, είμαι απογοητευμένη

από Philippos

“Δεν παρέμεινα εκνευρισμένη, γιατί δε νομίζω ότι ήμουν και ποτέ εκνευρισμένη. Ήμουν λίγο απογοητευμένη από το ύφος, τη στάση και τη φιλοσοφία” δήλωσε η Φανή Χαλκιά.

Η Φανή Χαλκιά ήταν καλεσμένη στην εκπομπή Πρωίαν σε είδον τη μεσημβρίαν με τον Φώτη Σεργουλόπουλο και την Τζένη Μελιτά και μίλησε για την υπόθεση ντόπινγκ στην οποία ενεπλάκη το 2008.

«Αυτό με το ντόπινγκ είχε γίνει σε μία περίοδο στο Πεκίνο, όπου ήμουν τραυματισμένη και είχα πάει να συνοδεύσω την ομάδα. Δηλαδή δεν θα αγωνιζόμουν έτσι κι αλλιώς, γιατί δε μπορούσα να αγωνιστώ. Παρ’ όλα αυτά, αμφισβητήθηκα» ανέφερε αρχικά η Φανή Χαλκιά.

«Έκαναν και μηνύσεις οι δικηγόροι μου και δράσαμε και αυτό ακούστηκε για την αθώωσή μου… δε βγάζεις ποτέ άκρη. Δηλαδή ποιος Οργανισμός και ποια Ολυμπιακή Επιτροπή και σε ποιον; Είναι τόσο χαωτικό όλο αυτό το πράγμα, στο οποίο θα χάσω χρόνο και χρήματα σίγουρα» συμπλήρωσε στη συνέχεια.

Αισθάνθηκε δικαιωμένη μετά από αυτό ή παρέμεινε το ίδιο ενοχλημένη με εκείνους τους ανθρώπους που την ενέπλεξαν στην υπόθεση του ντόπινγκ;

Η Φανή Χαλκιά ξεκαθαρίζει: «Δεν παρέμεινα εκνευρισμένη, γιατί δε νομίζω ότι ήμουν και ποτέ εκνευρισμένη. Ήμουν λίγο απογοητευμένη από το ύφος, τη στάση και τη φιλοσοφία. Πιστεύω ότι ο αθλητισμός τα τελευταία χρόνια έχει ξεφύγει στην ουσία του.

Δηλαδή δε μπορείς να έχεις δύο μέτρα και δύο σταθμά για όλα τα αθλήματα, στους Ολυμπιακούς Αγώνες είσαι… ή έτσι ή γιουβέτσι, δεν γίνεται να είσαι και απ’ τα δύο, όσον αφορά τους κανονισμούς».

«Η ουσία ποια είναι; Ό,τι πετυχαίνει ένας αθλητής, αυτό που βλέπεις στα μάτια του, στην ανάσα του, που σταματάς να αναπνέεις, την ώρα που πάει να τερματίσει, να κάνει το άλμα του και βουρκώνεις, γιατί αυτός κλαίει που σηκώνει τη σημαία της χώρας του… αυτή είναι για μένα η ουσία του αθλητισμού, πάντα εκεί στέκομαι και αυτό δεν αλλάζει. Είναι η ψυχή του αθλήματος» επισημαίνει η Φανή Χαλκιά.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα