Χάκερς υπέκλεψαν στοιχεία 29 εκατ. χρηστών

από fimotro

Το Facebook ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι οι χάκερς που πραγματοποίησαν τη μαζική κυβερνοεπίθεση που ανακοίνωσε πριν από ένα μήνα, απέκτησαν πρόσβαση στους λογαριασμούς περίπου 30 εκατομμυρίων ανθρώπων και υπέκλεψαν στοιχεία από 29 εκατομμύρια εξ αυτών.

Όπως μεταδίδει το Reuters, το κοινωνικό δίκτυο ανακοίνωσε πως δεν εντόπισε την κλοπή πολύ προσωπικών μηνυμάτων ή οικονομικών δεδομένων, ενώ δεν διαπίστωσε να έχει γίνει χρήση των κωδικών του Facebook για την είσοδο σε άλλες ιστοσελίδες.

Aντίθετα στα στοιχεία που υπεκλάπησαν περιλαμβάνονται ημερομηνίες γέννησης, στοιχεία εργοδοτών, εκπαίδευσης και λίστες φίλων. Τα στοιχεία αυτά θα μπορούσαν να βοηθήσουν κάποιον να εμφανιστεί ως εργοδότης ή φίλος.

«Συνεργαζόμαστε με το FBI, το οποίο διενεργεί έρευνα και μας ζήτησε να μη συζητήσουμε ποιος μπορεί να είναι πίσω από αυτήν την επίθεση» ανέφερε το Facebook σε blog post.

Το Facebook διευκρίνισε πως η εταιρεία θα ενημερώσει τους χρήστες που επηρεάστηκαν και θα τους προσφέρει λεπτομέρειες σχετικά με το ποια από τα προσωπικά τους στοιχεία υπεκλάπησαν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα