Έξοδο στις αγορές με 10ετές ετοιμάζει η Ελλάδα

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Από τη νέα έξοδο της χώρας στις αγορές θα αντληθούν περίπου 2,5 δισ ευρώ

Η Ελλάδα ετοιμάζει μια ακόμα έξοδο στις αγορές με 10ετές ομόλογο. Την είδηση επιβεβαιώνει με ανακοίνωσή της η Goldman Sachs η οποία θα είναι μεταξύ των εταιρειών στις οποίες η Ελλάδα αναθέτει την έκδοση.

Σύμφωνα με πληροφορίες στόχος της Ελλάδας θα είναι να αντληθούν 2,5 δισεκ. εύρω, ενώ στις εταιρείες που θα ανατεθεί η έκδοση είναι οι BNP Paribas, BofA Securities, Deutsche Bank, Goldman Sachs, HSBC και JP Morgan. Η έκδοση αναμένεται να γίνει εκτός απροόπτου την Τρίτη.

Η Ελλάδα επιχειρεί να επωφεληθεί από το θετικό κλίμα που επικρατεί στην αγορά ομολόγων το τελευταίο διάστημα, καθώς οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων έχουν αποκλιμακωθεί, ειδικά μετά και την νέα ανακοίνωση της ΕΚΤ για επέκταση και διεύρυνση του έκτακτου προγράμματός αγοράς ομολόγων λόγω του κορονοϊού.

Παρότι η Ελλάδα κατατάσσεται στις αναδυόμενες οικονομίες, οι ελληνικοί τίτλοι θεωρούνται αυτή την περίοδο ασφαλέστεροι, κάτι που καταγράφεται και στην πορεία των αποδόσεων. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου σήμερα κινείται στο 1,381%. Η αγορά εκτιμά πως ο νέος τίτλος θα πετύχει επιτόκιο κοντά στο  1,5%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα