Εξώδικο στον Φιλιππίδη από Παπαχαραλάμπους, Αναστασοπούλου, Δροσάκη

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Ο δικηγόρος των Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους, Λένας Δροσάκη και Πηνελόπης Αναστασοπούλου, Γιώργος Γεραρής απάντησε με εξώδικο στο εξώδικο που του είχε αποστείλει ο Πέτρος Φιλιππίδης κατηγορώντας τον για συκοφαντία επειδή μίλησε για καταγγελία σε βάρος του, που υποβλήθηκε στο ΣΕΗ.

Ο κ. Γεραρής είχε μιλήσει πρόσφατα για τον Γιώργο Ψάλτου που κατήγγειλε τον Πέτρο Φιλιππίδη για ξυλοδαρμό κατά την διάρκεια της παράστασης αλλά και σε χώρους των παρασκηνίων: «Η καταγγελία είναι από έναν ηθοποιό που δεν θέλει να δώσει το όνομά του. Σήμερα είναι σε μια μέση ηλικία και δεν είναι ένα πάρα μεγάλο όνομα. Έχει παίξει, όμως, όλη του ζωή στο θέατρο. Αφορά σε γεγονότα που συνέβαιναν από το 2013-2015» είχε δηλώσει τότε και ο Πέτρος Φιλιππίδης με εξώδικο ζήτησε να αποσύρει τα λεγόμενά του.

Στο εξώδικο που απέστειλε την Τετάρτη ο κ. Γεραρής αναφέρει: «Φαίνεται να μην αντιλαμβάνεσθε το στοιχειώδες, πως οι ισχυρισμοί αυτοί δεν είναι δικοί μου, αλλά του εντολέως μου, όπως κατέστησα εξαρχής απολύτως σαφές κατά τη δημόσια τοποθέτησή μου».Για την κίνηση του ηθοποιού να στείλει εξώδικο σε όλα τα ΜΜΕ προκειμένου να μην αναφερθούν στο όνομά του, ο δικηγόρος αναφέρει: «Δηλώνετε, όπως βλέπω, προς όλα τα μέσα, ότι «αρνείστε» τη χρήση ή αναπαραγωγή του ονόματός σας και της εικόνας σας, μέχρι εσείς να αποφασίσετε να μιλήσετε δημοσίως για τις σε βάρος σας καταγγελίες. Η δήλωσή σας αυτή παρατηρώ καταρχάς ότι έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την προηγούμενη εξώδικη δήλωσή σας, της 1-2-21, με την οποία καλέσατε, προκαταβολικά, όλα τα μέσα να μην αναφέρουν το όνομά σας και να μην κάνουν χρήση της εικόνας σας πριν να υπάρξουν καταγγελίες σε βάρος σας ενώπιον αρμοδίων αρχών Υπενθυμίζω ότι αυτό το πράξατε χωρίς καν να έχει ακουστεί δημόσια οτιδήποτε για το πρόσωπό σας κατά τον χρόνο εκείνο, στρέφοντας έτσι ο ίδιος τα φώτα της δημοσιότητας πάνω σας και προκαλώντας εύλογη έκπληξη και προβληματισμό στην κοινή γνώμη. Όπως γνωρίζετε, επίσημες και επώνυμες καταγγελίες σε βάρος σας πλέον υπάρχουν, εδώ και εβδομάδες. Κάποιες δε από αυτές έχουν διαβιβασθεί αρμοδίως από το ΣΕΗ στην Εισαγγελία Αθηνών».

Επιπλέον για τις φωτογραφίες και το όνομά του που προβάλλονται στα μέσα, κ. Γεραρής αναφέρει ότι: «Οι εικόνες του που προβάλλονται ή δημοσιεύονται στα μέσα όλες αυτές τις μέρες είναι δημόσιες, από παραστάσεις, φωτογραφήσεις και λοιπές εκδηλώσεις, οι οποίες έχουν ληφθεί και ήδη δημοσιευθεί με την πλήρη συγκατάθεσή του ηθοποιού. Επομένως δεν τίθεται κανένα ζήτημα ως προς τις συγκεκριμένες εικόνες. Είναι νομικώς ανήκουστο και συνταγματικώς αδιανόητο να απαγορεύετε σε όλους τους δημοσιογράφους και τα μέσα ενημέρωσης που καλύπτουν την υπόθεση του Metoo, η οποία είναι το κορυφαίο ζήτημα της τρέχουσας επικαιρότητας εδώ και πολλές εβδομάδες, να αναφέρονται σε εσάς, μέχρι εσείς να αποφασίσετε (εάν ποτέ το αποφασίσετε, όπως δηλώνετε χαρακτηριστικά στο εξώδικό σας) να μιλήσετε δημοσίως. Ο δημοσιογράφος έχει υποχρέωση να καλύπτει τα γεγονότα τη στιγμή που εκτυλίσσονται και με γνώμονα τη φιλαλήθεια, όπως παγίως έχουν κρίνει τα εθνικά μας δικαστήρια και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου», τονίζει ο δικηγόρος στο εξώδικό του.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η τηλεόραση του Mega, στο εξώδικό του ο κ. Φιλιππίδης χαρακτηρίζει ψευδείς και συκοφαντικούς τους ισχυρισμούς του κ. Γεράρη και αναφέρει ότι δεν έχει εκμεταλλευτεί ποτέ θεατρική σκηνή ή έργο για να ασκήσει οποιαδήποτε μορφή βίας (λεκτική, σωματική ή σεξουαλική).

Υπενθυμίζεται ότι ο γνωστός ηθοποιός ο οποίος το περασμένο διάστημα είχε βρεθεί στο επίκεντροάλλων καταγγελιών , μετά τις αποκαλύψεις που έχουν έρθει στο φως στο χώρο του θεάτρου, ζητά από τον δικηγόρο να ανακαλέσει τα όσα ισχυρίστηκε μέσα σε διάστημα τριών ημερών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα